Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 16 Fácánvadászat Horgoson



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. október 16. Nézettség: 425

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. október 16. 16:20
Idénynyitó fácánvadászatot rendeztek a horgosi Vadásztársaság tagjai. Elmondásuk szerint egyre kevesebb a vad, főképp a nyúl és a fácán, mivel a növényvédő szerek intenzív használata a mezőgazdaságban, megtizedeli az állományt.
vasárnap, 2016. október 16. 16:20
Annak ellenére, hogy a 37 tagot számláló, 130 éves múltra visszatekintő egyesület az idén 600 fácáncsibét nevelt ki, vasárnap mindössze csak néhányat sikerült levadászni. A horgosi vadászterület valamivel több mint négyezer hektáron fekszik. Sárkány Lukács, a Horgosi Vadásztársaság elnökségi tagja: „A nemes vadból van fácán, nyúl, őz, fogoly, a kártékonyból van a róka, az utóbbi időben vannak sakálok, és egy pár éve megjelent a tarka varjú és a szarka.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:21
A legidősebb horgosi vadász 94 éves. 1948-ban kezdett vadászni. Azt mondja, azóta sok madár eltűnt a vadászterületről. Vladisavljević Iso: „Abban az időben sok volt a liba. Hortobágy felől jöttek a libák, csoportban, tizenöt-húsz. De harminc-negyven csoport jött reggel, este mentek vissza.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:21
Vadlibákkal ma már csak elvétve találkoznak a horgosi vadászok. Fogolyból is nagyon kevés maradt. Elszaporodtak a vaddisznók, amelyek gyakran megdézsmálják a termést. A vasárnapi fácánvadászat bőséges reggelivel kezdődött, előtte az egyesület elnöke, Földi Attila köszöntötte társait. A közös reggeli után, teli hassal megbeszélték, hogy melyik terepen indulnak vadászni.
vasárnap, 2016. október 16. 16:21
Az idény október elsején kezdődött, ez a harmadik vasárnap, amikor a horgosiak vadászni mentek, ezúttal fácánra. Véleményük alapján drákói szigort vezettek be a fegyverek birtoklásával kapcsolatban, valamint igen szigorúak az orvosi vizsga követelményei is. Vadászat során mindenki saját fegyverét használhatja, de kölcsönadhatja másnak is, ha ő maga is jelen van.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal