Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Manőver út segíti a határvédelmi szervek munkáját a magyar-szerb határon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. október 25. Nézettség: 396

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. október 25. 23:30
Példátlan gyorsasággal, 60 nap alatt elkészült a magyar határvédelmi szervek reagáló képességét javító manőver út a magyar-szerb határon. A 150 kilométer hosszú út lehetővé teszi, hogy a rendőrök és katonák esőben és hóban is folyamatosan tudjanak járőrözni.
kedd, 2016. október 25. 23:30
Ünnepélyes külsőségek nélkül, csak a legfontosabb tudnivalók ismertetésével adta át a büntetés-végrehajtás a rendőrségnek az új manőver utat a magyar-szerb határon, Hercegszántónál. A biztonsági határzár mellett húzódó, 150 kilométer hosszú utat rekordidő, mindössze 60 nap alatt építették meg.
kedd, 2016. október 25. 23:30
A beruházás csaknem 7 és fél milliárd forintba került. A 3 és fél méter széles út két oldalán padkát, 140 kilométer hosszan vízelvezető árkot is kialakítottak. Sőt, Hercegszántó mellett még egy hegyet is építettek, aminek a tetetéről a határőrök az egész környéket be tudják látni. Megépült két vasúti átjáró és hat híd is. A fél méter vastag, zúzott kőből készült alap a 4,5 tonnás járműveket is elbírja.
kedd, 2016. október 25. 23:31
A manőver úton a járművek akár 60 kilométeres sebességgel is haladhatnak. Lajtár József országos parancsnok-helyettes: “Az út segíteni fogja azt, hogy jelzés esetén egy reagáló csoport azonnal a helyszínre tudjon érkezni, be tudjon avatkozni. Pénzt, embert fogunk megspórolni ezzel és bízom benne, hogy eredményes lesz a határrend és a határvédelem.”
kedd, 2016. október 25. 23:31
Az utat a közforgalom számára nem nyitják meg, azt csak a határ védelmét ellátó rendvédelmi szervezetek használhatják.
kedd, 2016. október 25. 23:31
A manőver út elkészült, a határvédelmi rendszert azonban tovább szigorítják. Az út túloldalán hamarosan megkezdik egy második kerítés építését. Mindkettőre ideiglenes jelzőrendszert telepítenek, de lesznek reflektorok és kamerák is. Az ehhez szükséges 22 kv-os távvezeték már el is készült.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal