Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-12-22 Tömeg a szerb-magyar határon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. december 22. Nézettség: 361

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. december 22. 18:27
Rengetegen várakoztak csütörtökön a Horgos–Röszke határátkelőhelyen. Összeért a sor a két határnál. A karácsonyi ünnepekre hazatérő vendégmunkások áradata hétvégén ennél is nagyobb lesz. Várhatóan órákat kell majd várakozni a magyarországi oldalon, a Szerbiába való belépéskor.
Csütörtök délelőttre megérkezett a tömeg a szerb–magyar határra. A Horgos–Röszke határátkelőn összeért a két határ, Magyarországról Szerbia irányába haladva.
Araszolva haladtak az autók a szerb határátkelőre. Az utasok türelmetlenül várták ki a sorukat.
csütörtök, 2016. december 22. 18:27
A szerb határon négy ellenőrző kapu dolgozik, de ez sem elég. Így is másfél órát kellett várni, mire Magyarországról kilépve, Szerbiába érhetett valaki. „Az ünnepi időszakban forgalmasabb szokott lenni, de ennyit még nem várakoztunk egyszer sem.”
Voltak, akik csak ünnepi bevásárlásra indultak Szabadkára. Azzal nem számoltak, hogy ehhez órákat kell várakozniuk a határátkelőn. „Ez szerintem botrányos. Nem tudom, igazából miért várakozunk ennyi ideje.”
A várakozás oka a vendégmunkások áradata, akik az ünnepekre térnek haza szülőföldjükre. A sorok között bőven akadt német és osztrák rendszámú autó, de Svájcból is érkeztek.
csütörtök, 2016. december 22. 18:27
Péntekre csúcsforgalmat várnak a Horgos–Röszke átkelőhelyre. A határrendészek készen állnak rá, hogy teljes kapacitással dolgozzanak. Nemanja Perišić, határrendészeti segédparancsnok, Horgos: „A Horgos határátkelő rendészei készen állnak arra, hogy az egész személyzetet és minden technikai eszközt bevessenek, annak érdekében, hogy az utasokat minél rövidebb időre tartóztassuk fel.”
A hétvégén érkező tömeg elkerülése érdekében ajánlott a kis határátkelőket választani. A Horgos–Röszke közúti átkelőn, az Ásotthalom–Királyhalom határszakaszon és a Gyála– Tiszaszigeti határon mérsékeltebb forgalom várható. Ezek az átkelők azonban csak 7–19 óráig tartanak nyitva. Szerbiából Magyarország irányába a megszokott ütemben, zökkenőmentesen halad a közlekedés.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal