Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Vajdaság szinte minden részéről érkeztek versmondók Zentára



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. október 31. Nézettség: 312

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. október 31. 20:34
Több mint száz általános iskolás diák vett részt szombaton a „Messzeringó gyermekkorom világa…” című szavalóversenyen. A zentai Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos kihelyezett tagozatán megtartott rendezvényére Vajdaság szinte minden részéről érkeztek versmondók.
hétfő, 2016. október 31. 20:35
Színvonalas produkciókkal érkeztek a diákok a „Messzeringó gyermekkorom világa…” címmel meghirdetett szavalóversenyre. A gyerekek sokat készültek a megmérettetésre. A versenyzők teljesítményét elbíráló zsűri tagjai sokféle szempontot igyekeztek figyelembe venni, amikor a legjobbakról döntöttek. Lőrinc Tímea, zsűritag:
hétfő, 2016. október 31. 20:35
Lőrinc Tímea, zsűritag: „Nagyon gyakran abba a hibába esnek a gyerekek, hogy csak felmondják a verset, gyors tempóban, érzelem nélkül, és igazság szerint engem azok a gyerekek fogtak meg, akik értelmezték is a verset, akik akartak is mondani vele valamit, vagy már eleve csak úgy élvezték azt, amit mondanak.”
hétfő, 2016. október 31. 20:35
A szakemberek nemcsak a produkciók színvonalával, hanem a diákok versválasztásával is elégedettek voltak. Juhász Lassú Kornélia, zsűritag: „A jó szövegtudás mellett a gyermekek igen frappáns verseket hoztak nekünk el ma, örömünkre szolgált, hogy jó néhányan kortárs, mai magyar, élő költők verseivel jelentkeztek.”
hétfő, 2016. október 31. 20:35
A rendezvényre Vajdaság szinte minden részéről érkeztek résztvevők. Galusz Gabriella, főszervező: „Érkeztek tanulók Pacsérról, Kishegyesről, Tiszakálmánfalváról, Zenta, Szabadka, Óbecse, tehát sok helyszínről jöttek tanulók ma megmérettetni magukat.”
hétfő, 2016. október 31. 20:35
A zsűri négy kategóriában osztott ki első, második és harmadik helyezést, valamint különdíjat, de emellett a közönség is díjazta a legjobbakat. A rendezvény létrejöttét a Forum Könyvkiadó, a zEtna Kiadó, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, valamint Zenta község Gyermekjogi Tanácsa és Zenta Község önkormányzata támogatta.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal