Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 11 04 Megszületett a Szegedi Vadaspark első muntyák bébije



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. november 4. Nézettség: 169

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. november 4. 20:04
A sokak számára ismeretlen kisállat egy Kelet-Ázsiában élő kistestű szarvasfajta. Bár szülei napközben még jól elrejtik a látogatók elől, ahogy növekszik, és erősödik, egyre többet lesz majd látható.
péntek, 2016. november 4. 20:04
Igazi különlegességnek számít az új jövevény a Szegedi Vadasparkban. Muntyák szarvasokat már régóta tart az állatkert, de ez az első alkalom, hogy utód született. Salkovics Dóra logisztikus, Szegedi Vadaspark: „2015-ben érkezett hozzánk egy hím és egy nőstény állat, és hát a szerelmük gyümölcse mostanra érett be, kb 7 hónapnyi vemhesség után. A kicsi rendben megszületett október 15-én és hát remek egészségnek örvend. Azt nem tudjuk még, hogy fiú vagy kislány, ez majd a későbbiekben derül ki. Nagyon félénk állatokról van szó, úgyhogy igazából várat ez még magára.”
péntek, 2016. november 4. 20:05
A muntyákszarvas kifejlett egyedei is csupán 15-20 kg-osra nőnek. Az állatkertekből elszabadult példányoknak miatt mára már Európa különböző országaiban is fellelhetők. Különlegességük, hogy a hímeknek nem csak agancsa, de hosszúra nyúlt szemfogai is nőttek, melyek a nőstényért folytatott harcban segítik. Salkovics Dóra logisztikus, Szegedi Vadaspark: „Alapvetően természetesen növényevők, mint az összes többi patás állat, viszont nem vetik meg a dögöket sem, a kisebb emlősöket,illetve például a tojásokat, tehát az állati fehérjét.”
péntek, 2016. november 4. 20:05
A kicsi körülbelül hat hónapos korában önállósodik. Nem sokáig élvezheti a Vadaspark vendégszeretetét, ha felnő, valószínű másik állatkertbe szállítják.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal