Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 11 06 Megtelt a szabadkai befogadóközpont



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. november 6. Nézettség: 294

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. november 6. 21:08
Még mindig vannak olyan kitartó migránsok, akik az eső és a hideg ellenére a magyar határzár közelében sátoroznak. Kelebiánál még mindig lehetnek körülbelül százan, akik Magyarországra igyekeznek. A szabadkai ideiglenes befogadóhely tele van. Ha ennél is többen gyűlnek össze, elszállítják őket Szerbia más részére. Az országban egyébként a hatóságok szerint több mint 6000 migráns tartózkodik.
vasárnap, 2016. november 6. 21:08
Ebédet főznek a rögtönzött kelebiai sátortáborban a migránsok. Állításuk szerint nem jutnak elég élelemhez, ezért magukról kell gondoskodniuk. Kelebiánál, a magyar határzár szerbiai oldalán mintegy 15 sátor lehet, amelyekben migránsok tartózkodnak. Arra várnak, hogy valahogy átjussanak a határzáron, pedig nem engednek át naponta a hatóságok, csak tíz embert, hétvégén pedig egyet sem.
vasárnap, 2016. november 6. 21:08
Vannak, akik hetek óta várakoznak a magyar határzár tövében. Az egyre mostohább időjárási körülmények és a szigorúbb magyar menekültbefogadási eljárás ellenére, kitartanak.
vasárnap, 2016. november 6. 21:08
„Korábban fogadtak 160 személyt vagy körülbelül ennyit, azután egyre inkább csökkentették a számot, míg végül csak tíz személyt engednek át naponta. Ez hetente 70 személyt jelent. De most hétvége van, tehát összesen csak 50 személyt fogadnak.”
vasárnap, 2016. november 6. 21:09
A szabadkai ideiglenes befogadóközpontban éppen ebédet oszt a helyi Vöröskereszt. Vasárnap 170 személyt láttak el. Korábban többen voltak. „Itt nincs elég hely. Elszállítottak innen embereket Preševóba. Tegnap három autóbusz volt itt, és elvitték őket a preševói táborba”– mondja egy migráns.
vasárnap, 2016. november 6. 21:09
A szabadkai Vöröskereszt május óta naponta háromszor oszt ételt. Miodrag Varo, szakmunkatárs, Vöröskereszt, Szabadka: „Kijövünk reggel a reggelivel, dél körül ebéd van, este pedig vacsora. Ma instant leves volt ebédre. Reggelire és vacsorára száraz ételcsomagok vannak, tehát konzervek, kenyér, víz.”
vasárnap, 2016. november 6. 21:09
A szabadkai befogadóhely tele van, de most már nincsenek sátrak a szabad ég alatt az udvarban. Jelenleg minden itt tartózkodó feje fölött van födél.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal