Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 07 21 Megtelt a szabadkai ideiglenes befogadóközpont



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. július 21. Nézettség: 347

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. július 21. 20:07
Több mint négyszáz migráns tartózkodik a szabadkai ideiglenes befogadóközpontban. Ez a szám többszöröse a tábor befogadóképességének. A bevándorlók Szabadkán is heteket vesztegelnek, és gyakran nem várják ki a magyar hatóságok által kijelölt időpontot az átkelésre.
csütörtök, 2016. július 21. 20:07
Telt ház van a szabadkai ideiglenes befogadótáborban. Mintegy 450 bevándorló tartózkodik itt, akiket többnyire a sátrakban helyeztek el a Szerbiai Menekültügyi és Migrációs Főbiztosság munkatársai. Sok a pakisztáni, az afgán és az iraki. Az Iszlám Állam által üldözött jazidi népcsoporthoz tartozók közül is akad néhány család.
csütörtök, 2016. július 21. 20:07
Stábunk nem mehetett be a tábor területére, így kívülről, a kerítésen keresztül készítettünk felvételeket. Egy pakisztáni férfival is így beszélgettünk.
– Két barátom átment Magyarországra. Átkeltek a határon, átvágták a kerítést. Amikor átvágták a kerítést, átmentek Magyarországra, és 15 kilométerre távolodtak el a határtól. A rendőrség elfogta őket és visszahozta Szerbiába. Most a csoport egyik része a szabadkai, a másik pedig a sidi és a belgrádi táborban van.
csütörtök, 2016. július 21. 20:08
Ő maga is megpróbált már átkelni a határon, de visszajött Szerbiába, mielőtt elkapták volna. A migráns szerint sokuk egyáltalán nem tud sem a szerb, sem a magyar menedékkérelmi eljárásról, vagy arról, mire számíthatnak az Európai Uniótól. Csupán egy angol nyelvű tájékoztatólapot kaptak arról, mi számít legális határátkelésnek és mi a határsértés.
csütörtök, 2016. július 21. 20:08
jelenleg 2500-3000 migráns tartózkodhat az országban. A szociálisügyi miniszter szerint ez a szám egyelőre nem okoz gondot a szerb hatóságoknak, de nem engedhetik meg, hogy a jövőben váratlanul érje őket egy nagyobb migránshullám. A bevándorlók csakis a határátkelőhelyeken léphetnek be az állam területre, emelte ki Vulin. A szerb hatóságok eddig 1500 embercsempészt tartóztattak le, és további 300 személy ellen tettek bűnvádi feljelentést, valamint több száz gépjárművet és pénzt foglaltak le
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal