Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-11-16 - Rendhagyó zongorakoncert Szabadkán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. november 16. Nézettség: 311

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. november 16. 19:46
Vajdaságban először Szabadkán szólalt meg tegnap este a világhírű Bogányi-zongora. A hangszer megálmodója és kifejlesztője, a Kossuth-díjas magyar zongoraművész, Bogányi Gergely Liszt Ferenc műveket adott elő az International Piano Fest elnevezésű rendezvényen.
szerda, 2016. november 16. 19:46
A világhírű Bogányi-zongora már küllemével is lenyűgözte a szabadkai közönséget, hangja pedig teljesen új élményt nyújtott a hallgatóknak.
szerda, 2016. november 16. 19:47
A vájt fülűeket is meglepte a 2015-ben magyar szabadalomként bemutatott csodahangszer. A mintegy ötven újításnak köszönhetően a hangszer hangosabb, mint egy klasszikus zongora, hangja tisztább, hangolása pedig biztosabb. Jelenlegi piaci ára mintegy 250 ezer euró.
szerda, 2016. november 16. 19:47
Bogányi Gergely, Kossuth-díjas zongoraművész: „Egyrészről a hagyományokat folytattuk, másrészről viszont egy teljesen új szemlélettel nyúltunk ehhez a hangszerhez. A zongorának a lelke, ami tulajdonképpen a rezonáns lap, az már nem fából készült, hanem ebből a bizonyos karbon kompozitból. Nagyon fontos hozzátenni, hogy egy dolog megváltoztatása nem elég. Nagyon sok dolognak az összessége adja ki a végeredményt.”
szerda, 2016. november 16. 19:47
Az International Piano Festet már harmadszor szervezik meg Szabadkán. Görög Noémi, művészeti igazgató, Electe Művészeti Egyesület: „Az előző két év tapasztalata azt mutatja, hogy mindig telt ház előtt történtek ezek a koncertek, úgyhogy bátran vágtunk bele. Ez a harmadik este. Érdi Tamás nyitotta, a világtalan zongoraművész, és hatalmas sikert aratott. Tegnap este egy belgrádi zongorakettős játszott, és hátramaradt a Bogányi-koncert után még két hangverseny. Nagyon remélem, hogy továbbra is velünk marad a szabadkai közönség.”
szerda, 2016. november 16. 19:47
Az Electe Művészeti Egyesület fesztiválján szerdán és csütörtökön este is igényes zongoramuzsikát hallhatnak a komolyzene iránt érdeklődők.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal