Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-12-16 Magyarok karacsonya



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. december 17. Nézettség: 295

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. december 17. 17:41
Ismét a Magyarok karácsonyára várják a vendégeket Ópusztaszeren. Az ottani Nemzeti Történeti Emlékparkban a világ magyarságának közös, jelképes karácsonyi ünnepségét tartják pénteken. A Magyarok karácsonya évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését. Az ünnep díszvendége az idén Délvidék lesz, az onnan érkező művészek, civil szervezetek mutatkoznak be a nemzet karácsonyfája előtt, amelyet az emlékpark látogatóközpontjában állítanak föl. A szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület ifjúsági tánckara is fellép a Juhász zenekar kíséretében.
szombat, 2016. december 17. 17:42
Ezt követően a fiatalok felelevenítik a horgosi betlehemes hagyományokat. Az ünnepségen hallhatja a közönség a Szabadkai Zeneiskola növendékeit és Bagi Valentina népdalénekest. Az ünnepségre meghívták Pásztor Istvánt, a vajdasági képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét is.
szombat, 2016. december 17. 17:42
Magyar nemzet karácsonyfája körül gyűltek össze ma a délvidéki magyar közéleti szereplők. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kilencedszer szervezték meg a Magyarok Karácsonyát, melynek idei témája a Délvidék volt. Ópusztaszerre több mint 50 településről érkeztek önkormányzati vezetők.
szombat, 2016. december 17. 17:42
A szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület Horgosi betlehemes játéka tette igazán ünnepélyessé a hangulatot Ópusztaszeren. Szakács Tamás néptáncos gyerekkora óta tagja az egyesületnek, nagyon fontosnak tartja a magyar hagyományok ápolását. „Amit anyáinktól, apáinktól örököltünk, a hagyományok, a nyelv és a viselet, ez mind hozzátartozik a néptánchoz, a népművészethez. Ennek őrzője és benne élője is vagyok.”
szombat, 2016. december 17. 17:42
A Magyarok Karácsonyát kilenc éve minden esztendőben megszervezik. A rendezvény a nemzeti egység megteremtését szorgalmazza, idei díszvendégei pedig a délvidékiek voltak. Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója: „A települések vezetőit meghívtuk, több mint 50 délvidéki település érkezett. Hozzátartozik nemcsak Vajdaság, hanem Horvátország is, hiszen ők is a déli végekhez tartoznak. A helyi polgármesterek Farkas Sándor országgyűlési képviselő kezdeményezésére fogadták és vendégül látják a délvidéki településvezetőket.”
szombat, 2016. december 17. 17:43
Az idei ópusztaszeri ünnepség lehetőséget adott az önkormányzati vezetőknek a találkozásra és a kapcsolatok építésére. A nemzet karácsonyi ünnepségén Farkas Sándor magyarországi országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket. „A magyarságnak minden pillanatban együtt kell lélegeznie, együtt kell dolgoznia, gondolkodnia és egyféleképpen kell dönteni a jövőnk érdekében.”
szombat, 2016. december 17. 17:43
A vajdasági magyarság nevében Pásztor István, a Vajdasági Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke mondott ünnepi beszédet. „A mostani napon Vajdaság volt a középpontjában az ünnepnek. Felemelő volt, mert azt erősítette meg újra, amit folyamatosan tudtunk, hogy egy nemzet része vagyunk, és ez az egész rendezvényen kisütött a mondatokból, a gesztusokból, a mondatok melegségéből.”
szombat, 2016. december 17. 17:43
A karácsonyi műsor végén megnyitották Recskó Béla zentai festőművész Történelmünk néma tanúi című kiállítását.
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal