Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-12-17 Bagolyles Topolya központjában



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. december 19. Nézettség: 283

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. december 19. 19:33
Bagolylest szervezett az Arcus Környezetvédő Egyesület Topolyán, Vajdaság egyik legnagyobb erdei fülesbagoly telelőhelyén. Az egyesület kiemelten fontosnak tartja e fokozottan védett bagolyfaj telelőhelyeinek megőrzését, és a madarak bemutatását a lakosság számára.
Teleszkóppal és távcsővel leshették meg Topolya központjában a járókelők az erdei fülesbaglyokat.
hétfő, 2016. december 19. 19:33
Pecze Teodor, Topolya: „Nagyon érdekes volt, mert még nem láttam őket közelről, nagyon szépek, különlegesek, azért, mert tudják forgatni a fejüket.”
Kisimre Zoja, Topolya: „Soha életemben nem láttam még baglyot, az volt az érdekes, hogy több színű volt.”

Vajdaságban rendszeres fészkelő az erdei fülesbagoly, télire északabbról is érkeznek egyedek. A topolyai telelőhely az egyik legnagyobb Vajdaságban.
hétfő, 2016. december 19. 19:33
Topolya központjában közel 30 éve telelnek erdei fülesbaglyok. Az éjjeli ragadozómadár kedvelt hálófája a nyír és a fenyőfélék.
Az idei évben kevés volt a baglyok fő táplálékát képező mezei rágcsálók száma, ezért a madarak telelőállománya is alacsonyabb, a tavalyihoz képest felére csökkent.
hétfő, 2016. december 19. 19:35
Harkai Ákos, elnök, Arcus Környezetvédő Egyesület, Topolya: „Egyesületünk továbbra is tartja ezt, hogy nyitunk az emberek felé, tehát próbáljuk felhívni a figyelmüket a természeti értékekre és nem csak városon kívül, hanem az az érdekessége, hogy ez a telelőhely is városon belül van és még mindig sokan nem tudnak erről, pedig egy hatalmas természeti értéket képvisel.”
hétfő, 2016. december 19. 19:35
képvisel.”
Idén az erdei fülesbaglyokat bemutató oktató táblákat is kihelyezett az Arcus Környezetvédő Egyesület a városközpontban, melyekről az év minden napján tájékozódhatnak az érdeklődők.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal