Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 28 Török ízvilág Szabadka központjában



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. május 28. Nézettség: 271

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. május 28. 19:44
A tradicionális török gasztronómiával ismerkedhetnek meg azok, akik Szabadka központjába látogatnak a hétvégén. A Szabadság téren felállított sátorban nem csak kebabot és baklavát, hanem más hagyományos ételt is meg lehet kóstolni.
szombat, 2016. május 28. 19:44
Nehezen tudták eldönteni a gyerekek, milyen süteményt is szeretnének megkóstolni a hatalmas kínálatból. A különböző sütemények mellett gyümölcsöstorták, baklava, rétesek és még török fagylalt is várta a látogatókat. Wesselényi Katalin, Kiskunhalas: „Nagyon érdekes, még igazán a török kaját nem igazán ismertem, és kellemesen csalódtam, mert nagyon finom, tényleg nagyon jó. Főleg az édességek, hát azok isteniek, meg a tea, az is nagyon jó, de minden különben. Tehát, amit eddig megkóstoltunk minden kifogástalan volt.”
szombat, 2016. május 28. 19:45
Húsételekből sem volt hiány. Bárányt, csirkét és marhát is lehetett kóstolni. Mustafa Grür, a rendezvény szervezője elmondta, idén még csak a gasztronómiára terjed ki a Török Kulturális Napok programja, de jövőre már szélesíteni szeretnék ruhákkal, és különböző dekorációs eszközökkel a bemutatót. „Tegnap kezdődött el, és várjuk az embereket, hogy kipróbálják az ételeket. Van itt igazi török baklava, más török ételek, török italok. Törökországból hoztuk ezeket, és minden érdeklődőt szeretettel várunk.”
szombat, 2016. május 28. 19:45
A török ízvilágot vasárnap estig lehet kipróbálni Szabadka központjában. A klasszikus kebabon és baklaván kívül rengetegféle rostélyos ételt, teát, de még török joghurtot is meg lehet kóstolni.

A szervezők elmondták, a záró napon, vasárnap délután még több étel és ital várja majd az ide látogatókat.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal