Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 02 26 Szabadka és Kiskunhalas testvérvárosi megállapodást írt alá



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. február 26. Nézettség: 309

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. február 26. 19:47
Együttműködésről szóló szerződést írt alá Szabadka város polgármestere, Maglai Jenő és Kiskunhalas polgármestere, Fülöp Róbert. Ennek első lépéseként március közepén már Berki Viola, kiskunhalasi festőművész munkáit ismerheti meg a vajdasági közönség. Bicikliutat építenek majd a két város között.

A közel harmincezer lélekszámú Kiskunhalas a szőlő és a bor városa, az itt készülő halasi csipke pedig hungarikumnak számít. Mindezek az értékek Szabadkára is eljuthatnak, a két település ugyanis testvérvárosi szerződést ír alá. A kultúra, az oktatás, a környezetvédelem és a gazdaság területén is együttműködnek. Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere: “A jelenlegi geopolitikai helyzetben, gondolok itt az embargóra, tudunk együtt gondolkozni úgy, hogy mindkét településnek előnyére váljon. Az Európai Unióba való áru terítésében is tudunk helyszínt és lehetőséget biztosítani.”
péntek, 2016. február 26. 19:48
A kerékpározás szerelmesei is profitálhatnak a két település együttműködéséből, 2017 őszétől ugyanis Kiskunhalast és Szabadkát egy új kerékpárút köti majd össze. Maglai Jenő, Szabadka polgármestere: “A magyarországi Kelebiával is egyeztetünk már ezzel a projekttel kapcsolatban, ők elkészítik a tervdokumentációt a körforgalomig. A kiskunhalasiak szintén az idei költségvetésükbe kalkulálják bele a tervdokumentáció elkészítését. Mi a kerékpárút elkészítését Palicsig tervezzük az idén.”

A két város együtt indulhat európai uniós pályázatokon, és amennyiben nyernének, az nem csak Kiskunhalas és Szabadka, hanem a régió gazdaságát is fellendítheti a felek szerint.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal