Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 12 23 Lelőtték a berlini kamionos támadót



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. december 23. Nézettség: 285

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. december 23. 20:58
Lelőtték a berlini merénylet gyanúsítottját. Az olasz belügyminiszter és a miniszterelnök sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy Anis Amri veszítette életét egy milánói tűzharcban.
péntek, 2016. december 23. 20:59
Szirénázó rendőrautók és helyszínelők lepték el Milánó utcáit péntek hajnalban. Az úton egy letakart holttest feküdt, amit később körbekerítettek a hatóságok. A halott személy Európa első számú körözött terroristája, Anis Amri volt, akit egy igazoltatás során lőttek le az olasz hatóságok. Marco Minniti olasz belügyminiszter is megerősítette, hogy a tűzharcban minden kétséget kizáróan a német fővárosban elkövetett terrortámadás feltételezett elkövetője veszítette életét. Az azonosításához a Németországban rögzített ujjnyomatokat is felhasználták.
péntek, 2016. december 23. 20:59
Marco Minniti, belügyminiszter, Olaszország: „Minden kétséget kizáróan megerősíthetem, hogy azonosítottuk Amrit. Az a személy, aki elkövette a berlini merényletet. Egy lövöldözésben halt meg, miután a rendőrség feltartóztatta a járművét. Amikor kérték az iratait, elővett egy pisztolyt és lőni kezdett. A rendőrség válaszolt a lövésre és megölték.”
péntek, 2016. december 23. 20:59
Holtteste mellett egy vonatjegyet találtak. Annak segítségével rekonstruálták, hogyan szökött Németországból Olaszországba. Milánóba érve egy külvárosi pályaudvaron szállt le, ahol pénteken hajnali 3 órakor két rendőr rutinszerű ellenőrzés keretében megállította. A gyanúsított egy revolvert húzott elő hátizsákjából és tüzelni kezdett. Közben azt kiáltotta: Allah hatalmas. A terrorista haláláról az olasz miniszterelnök is értesítette a nyilvánosságot. Paolo Gentiloni, miniszterelnök, Olaszország: „Értesítem Angela Merkel német kancellárt, hogy a rendőrségi akcióban valóban Anis Amri vesztette életét.”
péntek, 2016. december 23. 20:59
Az olasz hatóságok azt sem zárták ki, hogy a feltételezett elkövető egy másik vonatra akart átszállni és Dél-Olaszország, onnan pedig Tunézia volt a végső úti célja. Egyes információk szerint marokkói titkosszolgálat szeptemberben és októberben elküldött levélben figyelmeztette a német hatóságokat arról, hogy a most meggyilkolt tunéziai Anis Amri támadásra készül. A nyomozást teljes erővel folytatják tovább. A legfőbb kérdés, hogy vannak-e társtettesek és bűnsegédek, és hogy tudhatott-e valaki Amri tervéről.
péntek, 2016. december 23. 21:00
Az egyik német hírtelevízió, megosztott egy felvételt, amin az látható, ahogy Amri nagy sebességgel ront a berlini karácsonyi vásáron nézelődő tömegbe hétfőn. A terrorakcióban többen is életüket veszthették volna, de nem hivatalos információk szerint az eltérített kamion sofőrének még volt annyi lélekjelenléte, hogy félrerántsa a kormányt. Amri ezután lőhette fejbe, állítják a szakértők. Az ámokfutásnak 12 halálos áldozata és több mint 50 sérültje van.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal