Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-12-25 Püspökeink karácsonyi üzenetei



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. december 25. Nézettség: 277

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. december 25. 23:17
Hagyományos egyházaink püspökei idén is üzeneteikkel próbálják felhívni figyelmünket a karácsony jelentőségére. Egyebek mellett arra szólítanak fel minket, hogy szeretettel töltsük meg az ünnepet.
vasárnap, 2016. december 25. 23:18
2016 advent első vasárnapjától a Nagybecskereki Egyházmegye Mária-évet ünnepel. Egyebek mellett azért választották ezt a tematikus évet, mert ez lezárja az elmúlt öt év programját, ugyanakkor Jézus anyjának a közbenjárását kérik, az ő példáját szeretnék követni – mondta Német László nagybecskereki katolikus megyéspüspök. Hozzátette, Mária adventje kilenc hónapig tartott, mi négy hétig tartjuk.
vasárnap, 2016. december 25. 23:18
. „De ebben a négy hétben törekedtünk arra, hogy az Isten igéje, a Szentírás, a szentmise, a szentségek gyakorlása, az irgalmasság tettei napi életünk részévé váljanak. Bízom benne, hogy a felsoroltak híveink körében legalább részben megvalósultak.”
vasárnap, 2016. december 25. 23:18
Pénzes János szabadkai katolikus megyéspüspök szerint akkor járunk az igaz úton, ha Isten az életünk alapja, és teljesítjük akaratát. Ebből pedig boldogság fakad, amelyet karácsonykor kívánunk azoknak, akikkel találkozunk és akikkel élünk. „Ezekben a napokban minden szívből ima fakad. Ez az ima lehet csendes szemlélődés, imádság mindenkiért, az életért, a békéért, a boldogságért, a szeretteinkért és fiatalokért.”
vasárnap, 2016. december 25. 23:18
Sokan gondolják, hogy nincs bűnük – mondta Halász Béla református püspök. Hangsúlyozta azonban, hogy ez téves gondolat. Az ember hajlamos a rosszra, a bűnre. A karácsony arra emlékeztet minket, hogy Jézus Krisztus minden embernek a megváltója. „Ő az, aki megszabadított bennünket, és ő az, aki megszabadít bennünket minden bűnünktől. Olyan jó érzés, és olyan biztonság az, hogy ő köztünk van, velünk van.”
vasárnap, 2016. december 25. 23:19
Egyre nehezebb ünnepelni a karácsonyt – mondta Dolinszky Gábor. Az evangélikus püspökhelyettes szerint egyre nehezebb megélni az elfogadást, a szeretet, a megbocsátást. „Itt, a Vajdaságban és szerte a világban is szükségünk van a karácsony megélésére, átélésére, szívünkbe zárására. Szükségünk van arra, hogy egymást erősítve, összefogva tudjuk kibontakoztatni a karácsonynak az üzenetét és tartalmát. Hogy megtanítsuk egymást szeretni, megtanuljuk egymást elfogadni.”
vasárnap, 2016. december 25. 23:19
Az egymás iránti szeretet mellett pedig szükségünk van Jézus szeretetére is. A magváltó szeretete, elfogadása, megbocsátása karácsonykor még jobban körülvesz bennünket, ezért nekünk is az ő példáját kell követnünk – hangzik az üzenet.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal