Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017-01-21 Egyelőre nem tudnak eljutni a magyar jégtörők az újvidéki Duna-szakaszra



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2017. január 21. Nézettség: 360

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2017. január 21. 19:13
Tegnap délelőtt érkezett meg Magyarország legnagyobb jégtörő hajója, a Széchenyi és a Jégtörő VII. nevet viselő hajó Szerbiába. Mindkét hajó még mindig az apatini kikötőben vesztegel. Arra várnak, hogy a Jégtörő XI. nevet viselő hajó áttörje a Dályánál lévő jégtorlaszt és megindulhassanak Újvidék felé.
szombat, 2017. január 21. 19:13
Ma reggel -19,5 Celsius-fok volt Apatinban a levegő hőmérséklete. A kikötőben veszteglő magyar jégtörők körül az éjszaka ismét befagyott a Duna.

A Széchenyi jégtörő a Magyar Flotta legerősebb hajója. Több mint 40 méter hosszú, 10 méter széles, és két 1000 lóerős gép hajtja. Különlegessége, hogy jóval sűrűbb bordázattal és vastagabb lemezeléssel készült, mint a többi hajó. Álló jég és jégtorlaszok bontására is alkalmas, hiszen a két nagyon erős gép dülöngélő mozgással aprítja a jégakadályokat.
szombat, 2017. január 21. 19:14
Szerbia bérelte Magyarországtól a Széchenyit és a Jégtörő VII. nevet viselő hajót. Ezeknek nem az a feladatuk, hogy a közös folyószakaszon keletkezett jégtorlaszt eltakarítsák. Kovács Dezső, kapitány, Széchenyi jégtörő hajó: „Tegnap érkeztünk délben és a várható feladatunk az, hogy amikor a másik két hajó, amelyik előttünk pár nappal ezelőtt érkezett, a Jégtörő 11-es és a 6-os a Dályánál felrakodott jégtorlaszt elbontja, szabaddá válik az út, és akkor mi előreláthatóan Újvidék-Belgrád térségében fogjuk útközben a felrakódott jegeket rombolni és szétbombázni.”
szombat, 2017. január 21. 19:14
A Duna szerbiai szakaszán az érdemi munkát a jégtörők közül a XI-es végzi, péntek reggeltől folyásirány ellenében töri a jeget, így az összezúzott jégtáblák úszhatnak lefelé a folyón. Újvidéknél két terelőhajó ügyel, nehogy a jégtáblák kárt tegyenek a hidakban.
szombat, 2017. január 21. 19:14
Legfrissebb:
Tegnap reggel indult el a magyarországi Jégtörő XI nevet viselő hajó Vukovárról felfelé, hogy széttörje a dályai kanyarban beállt jeget. Ma három óra környékén egy kilométerre közelítette meg a jég fogságába esett másik magyar jégtörőt. Összesen még mintegy két és fél kilométeres jégtorlasz van a Dunán, amit ha feltörnek, valamelyest stabilizálódhat a helyzet a folyón. Ez azt jelenti, hogy tegnap reggeltől ma kora délutánig mintegy 12 kilométeres szakaszt tisztított meg ez a hajó.
szombat, 2017. január 21. 19:15
Információink szerint sötétedésig biztosan nem éri el a Vukovár felől érkező jégtörő a másikat, de holnap minden bizonnyal már megszűnik a jégdugó. Az Apatinban várakozó két jégtörő ma nem fog elindulni, de ha szabad lesz az út, holnap mindenképpen megkezdik a munkát.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal