Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017-01-29 Hajdújárás bemutatkozott Újvidéken



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2017. január 29. Nézettség: 234

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2017. január 29. 19:27
Két hónapja tart a Falu–Város rendezvénysorozat Újvidéken, amelynek keretében minden szombaton egy-egy vajdasági kis település, illetve falu mutatja be hagyományait és szokásait. Most Hajdújárás kapott lehetőséget a bemutatkozásra.
vasárnap, 2017. január 29. 19:27
Népzenével és a falura jellemző terményekkel, kézműves tárgyakkal mutatkoztak be a hajdújárásiak Újvidéken. A kis földterülettel rendelkező gazdaságok háztáji termékeiket is elhozták. Kis Torma András Noszán zöldségeket termel. „Adódott ez a lehetőség, én bízok benne, hogy sikerülni fog egy kicsit terjeszkedni, hogy jobban megismerjék a helyi termékeket, Hajdújárást, Noszát, a gyümölcstermelést, a feldolgozást is és ilyen hasonlókat.”
vasárnap, 2017. január 29. 19:27
Gulyás Magdolnáék hét hektáron termelnek gyümölcsöt. Frissen értékesítik a portékát, de fel is dolgozzák azt. „Értékesítjük, amit nem tudunk piacon meg nagyban eladni, azt akkor a párom kifőzi pálinkának és akkor úgy próbáljuk, az tartósabb cikk, tovább eláll.”
vasárnap, 2017. január 29. 19:28
A hajdújárási helyi közösség örömmel fogadta a meghívást a rendezvényre, mert népszerűsíthetik a falut, a kistermelőket és a házi termékeket– mondta Sövény Rudolf, Hajdújárás helyi közösség közgyűlési elnöke. „A kistermelők azt hiszem, nagy részben fenn tudják tartani a gazdaságot és a kistermelőkben van a jövő, és ahhoz hogy meg lehessen maradni a falun – elsődleges szempont, hogy megmaradjunk a falun – ahhoz az kell, hogy a kistermelők is el tudják adni a portékájukat és találjanak rá piacot.”
vasárnap, 2017. január 29. 19:28
A Falu–Város rendezvénysorozatot a tartományi mezőgazdasági titkárság is jelentős összeggel támogatja, és az idén még több pénzt fordítanak vidékfejlesztésre. Mladen Petković, tartományi mezőgazdasági segédtitkár: „Nagyon fontos, mert ez egy nagy előrelépést jelent a vidékfejlesztés szempontjából, amit mi is támogatunk, és még jobban szeretnénk fejleszteni a vidéket.”
vasárnap, 2017. január 29. 19:28
A hajdújárási termékek közül a nézelődők hústerméket, pálinkát, házi süteményt és gyümölcsöt is kóstolhattak.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal