Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

03 06 Határjárás Újvidéken



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. június 4. Nézettség: 217

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. június 4. 01:06
Kétezernél is több termelő, valamint termelésszervező érkezett az Újvidék melletti Római Sáncokra, hogy a Mezőgazdasági Kutatóintézet mintaparcelláin szemügyre vegyék a búzanemesítés eredményeit, a termesztéstechnológiai újdonságokat. A szakemberek átlagos hozamról beszélnek, de a kenyérgabona minősége csak aratásban dől el.
szombat, 2016. június 4. 01:06
Körülményes és drága az idei búzatermelés, mert a növényállományt sok betegség és kártevő támadta. Ezek ellen drága vegyszerekkel kellett védekezni. A termelők szükségesnek tartják a szakemberek utasításai és a tudomány alkalmazását a termelésben. Hagymás Nándor, zentai termelő: “Rájöttünk arra, hogy hiába akartuk azt, hogy ne tapossuk a gabonákat virágzáskor, illetve, amikor gond van, az már a múlté. Előre kell védekezni, úgyhogy azt mondom, hogy az idei védekezés mindenképp bejött.”
szombat, 2016. június 4. 01:07
A szakemberek szerint termésjóslásba nem szabad bocsátkozni, mert most még szemmértékre nem lehet meghatározni a hozamot. Nemes Róbert, a Mezőgazdasági Kutatóintézet terepi szakmérnöke: “Ameddig meleg nappalok és hűvösebb éjszakák vannak, az a termést növeli. Ha ilyen húsz fok köröli hőmérsékletünk van, akkor az nem növeli a termést. Nagyon sok kis részlet kihat ezekre, és kicsit csalafintás ezekbe belebocsátkozni.”
szombat, 2016. június 4. 01:07
A Mezőgazdasági Kutatóintézet több, mint 30 éve rendez szakmai kalászos gabonafajta bemutatót. Így az ország összes részéről összejött gazdák tapasztalatot cserélhetnek a fajtákról és a termesztési gondokról. Radivoje Jeftić, a Mezőgazdasági Kutatóintézet részlegvezetője: “Hiszem azt, hogy a termelők, amit itt a határjáráson látnak, alkalmazni fogják a saját gazdaságukon, és a köztermesztésbe olyan fajtákat választanak, amelyek előreviszik a termelés gazdaságosságát.”
szombat, 2016. június 4. 01:08
A szakemberek még a búzák kórokozók által előidézett betegségeinek kiküszöböléséről és a most megjelenő levéltetvek elleni védekezésről is adtak tanácsot a gazdáknak.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal