A tésztához :
- 1 jó evőkanál zsír, vagy 6 dkg.vaj
- 25 dkg. porcukor
- 3 evőkanál méz
- 2 egész tojás
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
- 60 dkg. liszt
- 1 evőkanál kakaó
A krémhez :
- 7 dl. tej
- 2 cs vaníliapuding
- 2 evőkanál liszt
- 1 cs.vaníliacukor
- 20 dkg. vaj
- 18 dkg. porcukor
Elkészítése :
A hozzávalókat a liszt és kakaó kivételével gőz felett összemelegítjük, kikeverjük. Amikor langyosra hűlt, összedolgozzuk a liszttel. Három egyenlő részre osztjuk. Két részt gáztepsi nagyságú sütőlemezen 180 fokon megsütünk. (Gyorsan sül ) A harmadikhoz hozzádolgozzuk a kakaót. Tíz egyenlő részre osztva, tepsi hosszúságú rudakat készítünk belőle, végül megsütjük őket.
A krémhez a tejjel felfőzzük az előzőleg simára kevert pudingot, lisztet. Hagyjuk kihűlni!
A vajat, vaníliacukrot, porcukrot habosra kavarjuk. A két krémet fokozatosan összedolgozzuk. Háromnegyed részét rákenjük egyik lapra. A krémre helyezzük egyenlő távolságban a tíz kakaós rudacskát. Kissé lenyomkodjuk, majd rákenjük a maradék krémet és ráhelyezzük a másik lapot. Díszítésként beszórjuk porcukorral. Szoktam rá csokimázat csepegtetni, így mutatósabb.
Kipróbáltad ? Én tegnap ismét megsütöttem .Most csokimázzal vontam be és tejszínhabbal pettyeztem . Így is finom . Szereti a családban mindenki . .