Hozzávalók
Tészta
- 7 dkg porcukor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 15 dkg margarin + a tepsi kenéséhez
- 30 dkg liszt
- fél dl tejföl
Töltelék
- 50 dkg túró
- 3 evőkanál akácméz
- 6 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
Hab
- 6 tojásfehérje
- 13 dkg finomított kristálycukor
Elkészítés
Gyúrj sima, csomómentes tésztát a porcukorból, a szódabikarbónából, a margarinból, a lisztből és a tejfölből. Ha kész, nyújtófával nyújts belőle lapot. Kenj ki egy tepsit margarinnal, ebbe fektesd a tésztalapot.
Keverd össze a túrót az akácmézzel, a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral. Simítsd el a tészta tetején, és tedd forró (kb. 180-200 Celsius-fokos) sütőbe.
Verj kemény habot a tojásfehérjékből és a finomított kristálycukorból. Ha félig kész a tészta (kb. 12-13 perc múlva), vedd ki a sütőből, tedd rá a kemény habot - jó vastagon.
Tedd vissza a sütőbe, és addig süsd, amíg a hab teteje picit, épphogy megbarnul.
Porcukorral meghintve, hidegen tálald.