Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g fehér szőlő (nem baj ha nem mézédes),
- 50 g dióbél,
- 0,3 dl sherry,
- 1 db limet leve,
- 20 g porcukor,
- késhegynyi só,
- pár csepp dióolaj, ha nincs jó helyette a diólikőr,
- 10-15 szem piros bors
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, vigyázva, hogy ne nyomjuk meg a szemeket. A dióbelet és a piros borsot durvára vágjuk. A porcukrot, a limettlével, a sóval, a likőrrel, és a darabolt dióval jól összekeverjük. Kb. fél liter vizet felforralunk, és pár másodpercre a leszemezett szőlőt beletesszük, leszűrjük, és hideg vízzel rögtön lehűtjük. A lehűtött szőlőt az elkészített öntethez adva lazán összekeverjük, poharakba adagoljuk, tetejét megszórjuk a durvára tört piros borssal, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.