Gyermekverseim tulajdonképpen Virág unokám gondolatai, kérdései, véleményei az őt körülölelő világról: emberekről, állatokról, tárgyakról, természetről, a hétköznapokról és ünnepekről, a jó és a rossz fogalmáról. Rácsodálkozások a mesékre és a valóságra, válaszok sok kis miértre és titokra. A versikék tükrözik a magyar nyelv játékosságát, sokszínűségét, szépségét, gyarapítják a gyerekek szókincsét, növelik fantáziájukat, humorukat és nevelő jellegűek. Szeretettel nyújtom át kicsiknek, nagyoknak.

 

2013 -

kedd, 2013. március 12. 09:54, Nézettség: 1955

Tóth Ágnes Miért cserebogár a cserebogár?  Miért hívják a Cserebogarat Cserebogárnak? Mert nem tetszett soha az édesanyjának, és az őt más bogarakra cserélte, hogy szebbet kapjon cserébe? Például Katicát, pöttyös kabátkást, vagy Szentjánost, kis világító lámpást? Netán smaragdzöld rózsabogarat, mert fénylett a háta a nap alatt? Esetleg nagy bolyhos dongót, erősen ...

kedd, 2013. március 12. 09:52, Nézettség: 1330

Tóth Ágnes Hét csoki törpe Álmomban Hófehérke voltam, Csoki törpéket vettem a boltban, Otthon sorban polcra raktam, Később jól elálmosodtam, mert Szundi folyton ásított, Kuka meg mélyen hallgatott, Szende lesütötte szemét, Morgó morgott: - sok a szemét. Vidor vigyorogva nézett, hogyan nyalogatok mézet.

2 bejegyzés | 1 / 1 oldal