Gyermekverseim tulajdonképpen Virág unokám gondolatai, kérdései, véleményei az őt körülölelő világról: emberekről, állatokról, tárgyakról, természetről, a hétköznapokról és ünnepekről, a jó és a rossz fogalmáról. Rácsodálkozások a mesékre és a valóságra, válaszok sok kis miértre és titokra. A versikék tükrözik a magyar nyelv játékosságát, sokszínűségét, szépségét, gyarapítják a gyerekek szókincsét, növelik fantáziájukat, humorukat és nevelő jellegűek. Szeretettel nyújtom át kicsiknek, nagyoknak.

 

2013 -

csütörtök, 2013. október 31. 21:23, Nézettség: 800

Égi versek     Tóth Ágnes Égi taxi   Sirdogál a Csillag lány, Lekési a lagzit. Nyugtalan, mert nem talál Üres égi taxit. S hogy ne érje e miatt, esküvőjén szégyen, Épp időben bedöcög A kis göncölszekéren.   Tóth Ágnes Tankolás   Lankad már a seprűnyél, boszorkánk megtorpan, kénytelen lesz megtankolni a fényes Fél Holdban.

csütörtök, 2013. október 24. 21:37, Nézettség: 1284

Tóth Ágnes Kackiás Ó te kackiás szép kandúr, Jót tenne most egy kis hancúr.  Kunkori farkad égig ér, Minden felhőcske dalra kél. Nyár Zöldell a kert és víg a nyár, Lepkét kerget a napsugár. Kérdik az éhes méhecskék: - Virágok, nektárt adtok még? Hét kis testvér A szivárvány színes szalag, Pántján hét színecske ballag, Hét kis testvér, színes pára, Rákacag a napsugárra.

2 bejegyzés | 1 / 1 oldal