Magyar hírességek - Képzőművészek

   

Csapody Vera
Festőművészek
(Budapest, 1890. március 29. – Budapest, 1985. november 6.) állami díjas botanikus, matematika-fizika tanár, növényrajzoló.   http://www.magyarvagyok.com/konyvtar/Szines-atlasz-Magyarorszag-kulturfloraja-hoz-13940/   A növényvilág tudományos ábrázolásának művésze 1890. március 29-én született Budapesten.
Csáti Angéla
Festőművészek
Csáti Angéla vagyok, tanár, gyógypedagógus és festőművész. A főiskolás éveim alatt több évig vettem részt művészeti oktatásban, majd tanárként jó pár évig tanítottam is rajzot. Ember tervez, Isten végez alapon az élet úgy hozta, hogy néhány éve a kezembe vettem az ecsetet. Festőtanodába, és festőtáborokba jártam, majd egy képzőművészkör tagjaként tevékenykedtem.
 
Festőművészek
festő (Szombathely, 1908. június 14.–Balatonfüred, 1979. augusztus 19.)   1928-37: Magyar Képzőművészeti Főiskola, mestere: Vaszary János, Réti István, Edvi Illés Aladár. A főiskolán, mint tanársegéd tevékenykedett. 1937-ben a Képzőművészeti Főiskola Jubiláris kiállításán a főváros vízfestészeti díját és a Céhbeliek díszérmét nyerte el.
Cseh Gábor
Festőművészek
A Szolnoki Művésztelep mellett nõttem fel. Nekem a művésztelep jelentette a "mesevilágot". Festõk mellé szegõdve jártam be az öreg utcákat, a Zagyva-partot, valami ismeretlen vágyat érezve a színek titkainak megismerése iránt. Életutam irányításában meghatározó szerepe volt a szülõi környezetnek és kiváló tanáraimnak.
Csekei Tóth Eszter
Festőművészek
1971-ben születtem Budapesten. Kötelező tanulmányaim során rendkívül tehetségtelennek találtak, általában művészettörténeti előadásokkal szereztem meg az értékelhető érdemjegyet a rajz tantárgyból. Szüleim megpróbáltak valamilyen művészeti oktatás felé terelgetni, de mindig kudarcot vallottam.
Csengő Mónika
Festőművészek
A nevem Szöllősi Csengő Mónika. 1975-ben születtem Miskolcon. Gyermekkorom óta rajzolok és festek, az olajfestéssel a '90-es évek elején ismerkedtem meg. Azóta ez a kedvenc technikám, bár néha alkalmazok akrilt is. Leggyakoribb témáim a természet és a misztikus szimbólumok világa.
Cseplits istván
Festőművészek
Budapesten született, 20 éves kora óta Somogyban él, ma Nágocs község lakója. Festészet iránti érdeklődése már gyermekkorában megmutatkozott, s későbbiekben több művészeti ág iránt is érdeklődött. Így foglalkozott fafaragással, fotózással, filmezéssel, s nem utolsó sorban hegedűn és Hawaii gitáron 28 éve ját-szik saját maga és társasága szórakoztatására.
Csicskár Erzsébet
Festőművészek
1948-ban születtem Budapesten, jelenleg Karádon egy szép somogyi faluban lakom, mely híres az egyedi Hímzéséről, néptáncról és a népdal szeretetéről. Szeretem a természetet, az embereket, s megpróbálom ellesni és megörökíteni a megismételhetetlen pillanatokat, és érzéseket. Amerre járok, viszem magammal a vázlatfüzetet és a grafitceruzát.
 
Festőművészek
szobrász, (Orsova, 1904. szeptember 5. - Budapest, 1979. május 31.) 1922-25: Iparművészeti Iskola; 1925-27: Magyar Képzőművészeti Főiskola, mesterei: Mátrai Lajos, Szentgyörgyi István. Részt vett az Ady-síremlék- és a Lechner Ödön-pályázaton. A Millenniumi emlékmű készítése idején Zala György segédje volt.
Csiki János
Festőművészek
Bátaszéken lakom, ahol a gimnáziumi érettségi letétele után mozdonyvezetőként dolgozom azóta is. Gyerekkorom óta rajzolok, festek autodidakta módon. 1988-ban az Országos Vasutas Képzőművészeti kiállításon jelentem meg először a nagyközönség előtt. 1989-ben a XIV. Országos Amatőr Képző- és Iparművészeti Pályázaton vettem részt.

1379 cikk | 29 / 138 oldal