Magyar hírességek - Képzőművészek

   

Csikós István (Jablonczay Kálmán)
Festőművészek
A Jablonczay anyai név. Ezt is szoktam használni. Grafikus vagyok. Elsősorban portrékat készítek pasztellel, szénnel és grafittal, de bármilyen más témában vállalok megrendeléseket. A harmadik galériában állatokról készült rajzokat, csendéletet, tájképet is lehet látni. A többi galériában különböző eszközökkel készült portrék találhatók.
 
Festőművészek
(Győrszentmárton, 1894. február 3. – Budapest, 1977. november 9.) festőművész, grafikus. Művészeti tanulmányait a budapesti Képzőművészeti Főiskolán végezte, mestere Révész Imre volt. Az 1920-as években Olaszországban járt tanulmányúton. Dolgozott a kecskeméti és a pécsi művésztelepen is.
Csirmaz Csilla
Festőművészek
1965-ben születtem, de már 1963 óta festőművész szerettem volna lenni. Így aztán idővel elvégeztem a gyógyszerészeti iskolát és - mint Csontváry is - patikus lettem.  Személyes élmény inspirálta képeim akvarell technikával készülnek. A témaválasztásnál az érzelmi, esztétikai és szellemi egyensúly visszatükröződését tartom fontosnak.
Csizmadia Gábor
Festőművészek
1970. augusztus 30-án születtem Budapesten. Kapcsolatom a képzőművészettel négy évvel ezelőtt kezdődött. Egy hobbyt kerestem magamnak. Későbbi mesterem, Barlai László művész úr invitált engem festőiskolájába, amely nyolc évvel ezelőtt kezdte meg működését Kelenvölgyben. Csatlakoztam a csapathoz. Az ő útmutatásait követően kezdtem el dolgozni.
Csizmadia István
Festőművészek
"Egész életemben arra törekedtem, hogy értéket és időtálló tartalmat teremtsek, de ehhez (rá kellett döbbennem) kitartás, következetesség és néha lemondás is szükséges. Egy érett, kifejlett stílushoz idő kell. Az is fontos, hogy egy művész tudjon megújulni, új erőre kapni. Lassan egy élet tapasztalatát szeretném vásznaimon megjeleníteni." 1954. február 12-én született Győrben.
Csizmadia Zoltán
Festőművészek
Mátészalkán született 1933-ban. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Fónyi Géza és Bencze László voltak a tanárai, de mesterei közé sorolja Bán Bélát is. 1958-ban végzett. 1956-ban a Magyar Képzőművészeti Főiskola Forradalmi Bizottságának tagja. Tanulmányúton járt Bécsben, Londonban, Párizsban és Itáliában. 1963-ban a Fiatal Képzőművészek Stúdiója vezetőségébe választották.
Csohány Kálmán
Festőművészek
1947-től a Magyar Iparművészet Főiskolán, 1948-1952 között a Magyar Képzőművészeti Főiskola grafikai tanszékén tanult, mesterei: Ék Sándor, Koffán Károly, Konecsni György. 1959-1961: Derkovits-ösztöndíj; 1964: Munkácsy-díj; 1965: Miskolc város Tanácsának díja a III. Országos Grafikai Biennálén; 1967: Munkácsy-díj; a IV.
Csók István
Festőművészek
(1865 - 1961)   Egyike azon kevés számú nem olasz muvésznek, akinek önarcképét az Uffizi-képtár kitüntetésképpen gyűjteményében kifüggesztette.       Életútja 1865. február 13-án született a dunántúli Sáregresen (Pusztaegres). Az itt eltöltött gyermekkor mély nyomot hagyott életében és művészetében.
Csók Rómeó
Festőművészek
A Csók család Erdélyből származik , és aki ezt a nevet viseli mindenki rokon valamilyen szálon, mert szétágazott a család. Volt aki Erdélyben maradt, esetleg felvette a Cioc (ejtsd: Csók) nevet ( pl .
Csontos Beáta
Festőművészek
1972-ben született, kedves és végtelenül érzekeny személyiség. Kiskora óta a kepzőművészet szerelmese, először a rajz, kesőbb a festés adta meg az önkifejezes útjat számára. Porcelánfestőnek tanult, majd rajzfilmrajzolónak, de bármilyen festési technikával remekül bánik.

1379 cikk | 30 / 138 oldal