Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

OT motion code



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. október 10. Nézettség: 315

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. október 10. 20:42
Óriási változás jöhet a bankkártyákon
Egy valóban különleges újítás megakadályozza, hogy a bankkártya fizikai birtoklása nélkül (adatainak ellopása vagy lelesése után) lehessen használni azt.
hétfő, 2016. október 10. 20:42
Elég klónozni egy bankkártyát, vagy ellopni az adatokat róla, ha épp a neten vásárol valaki, és máris megkezdődhet a költekezés. Egy éppen kipróbálás alatt álló fejlesztésviszont éppen azt akadályozza meg, hogy a kártya fizikai megléte nélkül lehessem használni azt.
hétfő, 2016. október 10. 20:42
Az Oberthur Technologies francia biztonsági cég Motion Code elnevezésű fejlesztése egy olyan bankkártya, amelynek hátoldalán, a háromjegyű ellenőrző kód helyén egy kis kijelző van. Itt látható az említett kód, azonban óránként véletlenszerűen változik. Hiába tudja tehát valaki a kártya összes adatát, az ellenőrző kód folyamatos változása lehetetlenné teszi a dolgát.
hétfő, 2016. október 10. 20:42
A bankkártya hátránya, hogy nem lehet megtanulni a kódokat, illetve a weboldalakon sem lehet beállítani, hogy automatikusan vonjon le egy-egy összeget az előre megadott kártyáról, de talán ez nem is olyan nagy ár a fokozott biztonságért. Arra viszont ez a fejlesztés sem jelent megoldást, ha valaki ellopja a bankkártyát.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal