Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

The Skyways project



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2018. február 16. Nézettség: 341

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2018. február 16. 21:33
Sikeres repülési bemutatót tartott a szingapúri egyetemen az Airbus Helicopters csomagszállító drónja: a Skyways egy postai küldeményt kézbesített. A hamarosan kezdődő tesztidőszak során a szerkezet az egyetemi kampuszon teljesít majd futárszolgálatot.
Az Airbus 2016-ban vettette bele magát az önvezető repülő járművek fejlesztésébe. A repülőgépgyártó egyszerre több projekten dolgozik, ilyen a nagysebességű Racer helikopter, vagy a pilóta nélküli repülőeszközök, mint a CityAirbus és a Vahana nevű repülő taxi (amelyről itt már egy videót is megnézhet). Most pedig egy futárdrónt tesztelték sikerrel.
péntek, 2018. február 16. 21:33
A repülőgépgyártó a szingapúri egyetemmel és a postával (SingPost) együttműködésben olyan rendszer kiépítésén dolgozik, amely sűrűn lakott nagyvárosi környezetben teszi lehetővé postai küldemények kézbesítését pilóta nélküli repülő eszközökkel. A koncepció magán a drón fejlesztésén kívül magában foglalja az ehhez szükséges infrastruktúra telepítését is: vagyis dokkolóállomásokat, a csomagok le- és felvételéhez szükséges technológiákat és biztonsági berendezéseket.
A Skyways-projekt következő fázisa a hamarosan kezdődő tesztidőszak: ennek során az egyetemi dolgozók és tanulók fogják a drónt kisebb, 2-4 kilogrammos csomagok kézbesítésére használni a kampusz teljes területén, mely egyébként hatalmas, nagyobb, mint 150 focipálya.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal