Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 02 29 A Saul fia Oscart kapott



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. február 29. Nézettség: 380

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. február 29. 19:38
Oscar-díjat nyert Nemes Jeles László Saul fia című alkotása. A magyarországi film a legjobb idegen nyelvű kategóriában nyerte el az elismerést. 34 éve nem volt Oscar-díjas filmje Magyarországnak. Ez legutóbb Szabó Istvánnak sikerült 1982-ben a Mephistóval.

Világraszóló sikert ért el hétfő hajnalban a magyar filmipar. A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat. Nemes Jeles László filmje legfőbb vetélytársának egyébként a Mustang című francia–török filmet tartották. Esélyes volt még A sivatagon át című jordán film, A kígyó ölelése című kolumbiai mozi, illetve a dán Egy háború.
hétfő, 2016. február 29. 19:38
A rangos elismerést közép-európai idő szerint ma hajnalban, nem sokkal öt óra után vehette át a film rendezője a Los Angeles-i Dolby Színházban. A díjat átvéve Nemes Jeles László köszönetet mondott alkotótársainak, köztük a főszereplő Röhrig Gézának, valamint Magyarországnak, amiért támogatta a filmet. „Az emberiség legsötétebb óráiban is talán van bennünk egy belső hang, amely lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk. Erről a reményről szól ez a film” – fogalmazott a magyar rendező.
hétfő, 2016. február 29. 19:39
A most már Oscar-, Golden Globe és cannes-i nagydíjas mozi nem a megszokott módon foglalkozott a holokauszttal. Az egyén szemszögéből mutatja be a koncentrációs tábor borzalmait. Erdély Mátyás, vezető operatőr, Saul fia: „Egy díj, meg hogy ennyire sok szó van erről a filmről azért nagyon fontos, mert talán olyan emberek is hallanak a filmről, akik eddig még nem. Ez a sok hacacáré, ami körülveszi ezt a filmet azt jelenti, hogy olyan emberek is elmennek a moziba és megnézik ezt a filmet, akik eddig nem is gondolták, hogy ezt meg fogják tenni.”
hétfő, 2016. február 29. 19:39
Magyar film eddig egy alkalommal, 1982-ben kapott Oscar-díjat ebben a kategóriában. Ez Szabó István Mephisto című alkotása volt. Legutóbb 1989-ben jelöltek magyar filmet Oscar-díjra, Szabó István Hanussen című moziját.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal