Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 15 Otthont kapott a törökkanizsai Kéknefelejcs



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. október 15. Nézettség: 235

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. október 15. 19:00
Több mint egy évtizednyi várakozás után ma saját otthont kapott a törökkanizsai Kéknefelejcs Hagyományápoló Kör. A Hagyományok Házát ünnepi műsorral avatták fel.
szombat, 2016. október 15. 19:00
Citeraszóval, népdalokkal és mesemondással tarkított ünnepi műsorral avatták fel szombat délelőtt a törökkanizsai Hagyományok Házát. Az épület a jövőben a helyi Kéknefelejcs Hagyományápoló Kör otthona lesz. Harmath Erzsébet, elnök, Kéknefelejcs Hagyományápoló Kör: „Egy nagyon régi álmunk volt, hogy tájházunk legyen. Itt összegyűjtjük a régi dolgokat. Én is gyűjtöttem, mások is gyűjtöttek és így lassan összegyűjtöttünk elég sok mindent.”
szombat, 2016. október 15. 19:00
A tájház az ősi magyar szokásokkal és azok ápolásával ismerteti meg az ide látogatókat és a községben élő fiatalokat. Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Nemcsak a Hagyományok Háza fontos nekünk, hanem az iskolában és az egyesületekben folyó munkára való odafigyelés, mert ez együtt egy olyan komplex fejlesztési lehetőséget kínál, amelyek ennek a közösségnek az élni akarását és megmaradását segítheti és igazolja.”
szombat, 2016. október 15. 19:00
A törökkanizsai Hagyományok Háza a község turisztikai attrakcióinak listáját is bővíti. Újhelyi Nándor, elnök, Törökkanizsa KKT: „Idegenforgalmi szempontból is nagyon fontos, hiszen már létezik egy kapcsolatrendszer magyarországi településekkel. Különböző formában jönnek ide, mi is megyünk Magyarországra, úgyhogy ebből a szempontból is nagyon fontos állomása a közösségünknek.”
szombat, 2016. október 15. 19:01
A Hagyományok Háza a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósult meg.
szombat, 2016. október 15. 19:01
Gratula...!
Őrizni kell a Magyarságunk!!!!!!!!!!!!
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal