Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 07 Vajdasági körúton A kis herceg



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. március 7. Nézettség: 243

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. március 7. 19:42
A kis herceg című bábelőadással járja Vajdaságot a Vamabász, avagy a Vajdasági Magyar Bábszínház. Exupéry meséjén generációk sora nőtt fel, olyan emberi értékek fontosságára hívja fel a figyelmet, mint a szelídség, a szépség, a bizalom, a lelkiismeret és a szeretet.

A Vamabász kétszemélyes társulat, melynek alapítói, Szloboda Tibor színész, rendező és Molnár Róbert bábművész, akik európai hagyományokra épülő bábszínházi előadásokat szeretnének létrehozni, és azokat Vajdaságban a magyarlakta településeken előadni. A Kis herceg az alkotópáros első közös munkája. A bábokat és díszletet közösen tervezték és készítették.
hétfő, 2016. március 7. 19:42
Szloboda Tibor, színész, rendező: „Egyesek szerint Exupéry Kis hercege annyira beleégett a Nyugat-európai ember tudatába, mint mondjuk Milne Micimackója. Úgyhogy darabválasztás szempontjából nagyon félrenyúlni ezzel az előadással nem lehet. A kis herceggel az a probléma, hogy mindenkinek van róla egy saját koncepciója, és mindenkinek van egy prekoncepciója ezzel a szöveggel, a mesével kapcsolatban. Elsősorban korosztály kérdése az, ami mindenkinél fölmerül. Van, aki arra esküszik, hogy ez nem gyermekmese, van, aki arra, hogy de bizony gyerekmese, és van aki arra esküszik, hogy ez mindenkinek mese.”
hétfő, 2016. március 7. 19:43
A Vamabászosok is úgy tartják, a mű generációtól függetlenül szólít meg minden embert, akinek a lelke még nem zárult be teljesen. A bábbal pedig kifejezőbb és hangsúlyosabb a játék. Molnár Róbert, bábművész: „Azt, amit kőszínházban csak elmondani tudunk, azt bábszínpadon meg is tudjuk mutatni és ez igazán a kihívás, ez az, ami kizárja, hogy itt határt szabjunk a fantáziánknak.”

A produkció a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre, az előadásokat pedig általános iskolákban és a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben játsszák.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal