Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 15 Újvidéken is megemlékeztek a szabadságharcról



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. március 15. Nézettség: 321

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. március 15. 17:36
https://www.youtube.com/watch?v=jazMC0Xa-Lg
Hétfőn este az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban tartottak koszorúzással egybekötött alkalmi műsort. Az egybegyűltek a Petőfi-szobor koszorúzásával tisztelegtek a márciusi ifjak emléke előtt. Az előcsarnokban lévő mellszobránál a vajdasági magyar egyesületek, szervezetek helyezték el a megemlékezés virágait.
kedd, 2016. március 15. 17:37
Erdély Lenke, elnök, VMSZ Városi Szervezet, Újvidék: „A történelmünket ismerni kell ahhoz, hogy megismerjük a jelent és tartani tudjunk a jövő felé. Mindenféleképpen ismerni kell a történelmi múltunkat. Másrészt viszont az önazonosságunk megőrzése szempontjából nagyon fontos az, hogy visszaemlékezzünk azokra a jelentős történelmi eseményekre, amelyekre a magyar nemzet büszke lehet.”
A résztvevők elmondták nagyon fontos ma is emlékezni az akkori eseményekre és az azt követő időszakra. Pásztor Bálint, köztársasági képviselőjelölt, VMSZ: „Szokás azt mondani, hogy elveszett a szabadságharc és ez egy levert forradalom, de nem így van, mert a kiegyezéskor Magyarország legnagyobb gazdasági fellelndülése ennek a forradalomnak a következménye és a boldog békeidők. Ez az úgynevezett néhány évtized nem következett volna be minden eredmény, ha 1848. március 15-én nem tör ki a forradalom.”
kedd, 2016. március 15. 17:37
Az újvidéki ünnepség hagyományosan a himnusz eléneklésével kezdődött. Ezt követően a Központ irodalmi szakcsoportja Ladisity Melinda elnök vezetésével alkalmi műsort mutatott be a közönségnek. „A fiatalabb generációnak át kell adni ezt a tudatot, ezt a történelmi tényezőt és igyekszünk is, amikor a műsorokat készítjük, hogy pontosan a tényekről beszéljünk és a gyerekek ismerjék meg a történelmünket a hősöknek a tetteit és próbáljanak azonosulni velük.”
Az előadásban a szabadságharc és a forradalom szellemét zenés fellépésekkel és szavalatokkal idézték meg.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal