Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 18 A legtehetségesebb vajdasági magyar diákokat jutalmazták



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. március 19. Nézettség: 338

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. március 19. 09:45
Kiosztották a legtehetségesebb vajdasági magyar diákoknak járó díjakat a 4. Vajdasági Tehetségnapon, a szabadkai Városháza dísztermében. A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács négy kategóriában az általános iskolától a felsőoktatásig díjazta azokat a fiatalokat, akik valamilyen tudományterületen vagy a művészetekben kiemelkedő eredményt értek el.
szombat, 2016. március 19. 09:46
A csantavéri Tóth Tamás matematikából, fizikából, kémiából és történelemből is kiemelkedő eredményeket ért el, emellett táncol is. „Engem motivál, hogy azt csinálom, ami iránt érdeklődök, mindig csak azokat csinálom, amit szeretek, vagy valami miatt érdekel.”

Tóth Gabriella, Tamás édesanyjaként és a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola igazgatójaként is nagyon büszke a gyermekek teljesítményére. „Én próbálom ezeket a szerepeket nem szétválasztani. A palicsi iskolában most igazgatóként szerepelek, de előtte ott matematikát tanítottam, a fiam is ebbe nőtt bele, hogy folyamatosan a matematika ott volt az életünkben.”
szombat, 2016. március 19. 09:46
A fiatal tehetségeket négy kategóriában díjazták, emellett négy életműdíjat is kiosztottak. A négy pedagógust a tehetségek szolgálatáért díjazták. Szalai Eszter nyugalmazott pedagógus 37 évet dolgozott diákokkal. „Az ember érzi, hogy a munkájának ez egy nagyon nagy elismerés. Borzasztóan örültem neki és nem tudtam elhinni, hogy én egyszerű, falusi tanító néni egy ilyen díjat kaphatok.”
szombat, 2016. március 19. 09:47
A Vajdasági Tehetségnappal Szabadka a Tehetségsegítő Tanácsok Kárpát-medencei Kollégiummal együttműködve egy európai szintű rendezvényhez kapcsolódott. De Negri Ibolya, elnök, Vajdasági Tehetségsegítő Tanács: „Nagyon fontos időnként megünnepelni azokat a tehetségeket, akik már kiemelkedtek és bizonyos területeken elértek eredményeket. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a tanárokról sem feledkezzünk meg, hiszen a diák nem fog fejlődni, ha a pedagógus nem karolja fel, nem mentoralja.”

A tehetségnap gáláján Lajkó Félix az általa felkarolt tehetséges diákokkal közösen lépett színpadra.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal