Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 22 Elkészült az új szerb–magyar középszótár



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. március 22. Nézettség: 329

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. március 22. 19:47
Bemutatkozó rendezvényt szervezett a Forum könyvkiadóház. A tartományi kormány előcsarnokában megszervezett kiállításon bemutatták az új szerb–magyar középszótár mintapéldányát is.
kedd, 2016. március 22. 19:48
Négy évtized után áprilisban új szerb–magyar középszótár jelenik meg Vajdaságban, a kötet több mint 40 ezer szócikket, hat és félezer kifejezést, valamint több mint kétezer állandósult szókapcsolatot tartalmaz. Új szótárra azért van szükség, mert a nyelv folyamatosan változik, naponta születnek új szavak, nyilatkozta Virág Gábor, a Forum Könyvkiadó igazgatója. „Szokták mondani azt, hogy a szótárnak a kéziratát nem lehet befejezni, mert mindennap keletkeznek új szavak. Itt is elég nagy probléma volt a szerzőkkel megértetni azt, hogy a pontot ki kell tenni a kézirat végére, remélem, hogy most már sikerült. Kb. másfél éve dolgozunk, illetve dolgoznak a kollégáim, mondhatom azt, hogy megszakítottan azon, hogy ezt a vállalkozásunkat teljesíteni is tudjuk.”
kedd, 2016. március 22. 19:48
A tartományi művelődési titkárság támogatja a Forum Könyvkiadót, hiszen a multikulturalizmus népszerűsítése mindkét intézménynek fontos, nyilatkozta Slaviša Grujić, tartományi művelődési és tájékoztatási titkár. „Fontos, hogy hozzáfogjunk a következő fázishoz, hogy rövid időn belül elkészüljön a magyar–szerb szótár is.”

A kötet szakmai és ünnepélyes bemutatója áprilisban lesz, kereskedelmi forgalomba azonban csak júniusban kerül.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal