Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 04 06 Összefogott a hat önkormányzat, hogy megmaradjon a vonatjárat



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. április 6. Nézettség: 305

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. április 6. 20:41
A Szabadka–Zenta, illetve a Szabadka–Zenta–Nagykikinda vonatjárat közös pénzeléséről írtak alá szándéknyilatkozatot ma délelőtt Csókán. A hat érintett önkormányzat, Szabadka, Magyarkanizsa, Zenta, Csóka, Törökbecse és Nagykikinda, valamint a Szerbiai Vasutak képviselői hitelesítették a dokumentumot.
szerda, 2016. április 6. 20:41
A szándéknyilatkozat értelmében az önkormányzatok vállalják, hogy mintegy 15 millió dináros támogatást nyújtanak az említett vonalak fenntartásához – mondta Balázs Ferenc csókai polgármester. „Csóka község részére nagyon lényeges, hogy a vasútvonal tovább él, nem kerültünk oda, hogy megszűnjön ez a vonal, úgy a személy-, mint a teherszállítás végett. Úgy gondolom, hogy Nagykikindától Zentán keresztül Szabadkáig és vissza, igenis érdekeltek a községek és lakóik, hogy ez a vonal továbbra is éljen.”
szerda, 2016. április 6. 20:41
A támogatás ellenében a vasúttársaság biztosítja a vonatok rendszeres, menetrend szerinti közlekedését, de ha igény mutatkozik rá, növelni is tudja a járatok számát. Vesna Brajović, igazgató, Szerbiai Vasutak: „A mi kötelességünk, hogy az önkormányzatokkal együttműködve biztosítsuk a szállítójárműveket, a menetrendek betartását és azt a minőséget, amit az utasszállítás ilyen módja megkövetel.”
szerda, 2016. április 6. 20:42
Erre a precedens értékű, a megszüntetésre ítélt vonalak megmentésére irányuló együttműködésre az önkormányzatok és a vasúttársaság között az építésügyi, közlekedési és infrastruktúrafejlesztési minisztérium közreműködésével került sor. Kern Imre, államtitkár, Építésügyi, Közlekedési és Infrastruktúrafejlesztési Minisztérium: „A nemzetközi szervezetek, a Világbank tulajdonképpen azt szeretnék, hogy ezek mind felszámolásra kerüljenek. Mi viszont úgy gondoljuk, hogy nem lehet csak gazdasági viszonyokat figyelembe venni, hanem fontos szociális és más, akár történelmi körülményeket is figyelembe kell venni, amikor ezeknek a vonalaknak a további sorsáról kell döntenie az új szerb kormánynak.”
szerda, 2016. április 6. 20:42
Az aláírást követően, amelyen részt vett Nikola Lukač észak-bánáti körzetvezető is, a résztvevők a csókai vasútállomáson felszálltak a Nagykikinda felől érkező motorvonatra és átutaztak vele Zentára.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal