Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 01 Tizenöt éves a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórus



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 1. Nézettség: 399

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 1. 19:42
Hangversennyel, vendégkórusok fellépésével ünnepelte fennállásának 15 évfordulóját szombaton este a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórus, amely másfél évtized alatt komoly tekintélyt vívott ki magának itthon és külföldön is.
vasárnap, 2016. május 1. 19:43
A városháza dísztermében egybegyűlteket Bimbó Mihály, Magyarkanizsa polgármestere köszöntötte. Elsőként az ünnepelt, a 2001-ben pedagóguskórusként létrejött Cantilena lépett a közönség elé. Karnagya, Tolnay Ilona, aki három éve áll a kórus élén, meghatottan nyilatkozott a jubileumi koncert sikeréről. „Ehhez a kórushoz is fel kellett nőni, és bele kellett ebbe a munkába szokni. Repes a szívem, amikor ennyi embert hallok énekelni ilyen nagy lelkesedéssel, ennyi mosoly mellett.”
vasárnap, 2016. május 1. 19:43
A magyarkanizsai kamarakórus 14 éve ápol szoros kapcsolatokat a Kiskunhalasi Városi Vegyes Karral. A testvérvárosi kórus egy összeállítással köszöntötte az ünnepeltet. Faddi Istvánné, karnagy: „A vendégséggel kapcsolatban is énekeltünk, a köszöntés nagyon fontos volt, őket is köszöntöttük, a tavaszt köszöntöttük, ez határozta meg műsorunkat.”
vasárnap, 2016. május 1. 19:43
A Magyar Országgyűlés képviselőinek énekkara, a Szená-Torok 20 éve alakult. Örömmel érkeztek a Tisza menti kisvárosba. Iványi Tamás, karnagy: „Mindig, minden választás után egy levéllel megkeresünk minden új képviselőt, és egy-egy jelentkező azért szokott adódni. Tehát például Magyarkanizsa testvérvárosának, Ferencvárosnak a polgármestere is kórustagunk, csak ő sajnos nem tudott most velünk tartani.”
vasárnap, 2016. május 1. 19:44
Az est végén a három kórus közösen, mindhárom karnagy vezetésével énekelt el egy-egy dalt. Ezt követően ajándékokat adtak át, többek között a Cantilenát 12 éven át vezető karnagynak, Losonc Piroskának is. Az elsősorban magyar szerzők műveiből összeállított műsorral a kórusok többször is kiérdemelték a zenekedvelő magyarkanizsai közönség vastapsát.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal