Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 07 23 Nincsenek magyar és szerb áldozatok Münchenben



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. július 23. Nézettség: 299

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. július 23. 16:51
Sem magyar, sem szerb áldozatokról nem lehet tudni a müncheni támadás kapcsán. Három török és három koszovói, valamint egy görög állampolgár is életét vesztette a müncheni bevásárlóközpontban péntek este történt lövöldözésben – jelentették be szombaton Isztambulban, Athénban és Pristinában. Az ámokfutás kilenc halálos áldozata között német közlések szerint három nő és öt kiskorú van, a 27 sebesült között pedig több gyerek.
szombat, 2016. július 23. 16:51
A német rendőrség szerint a müncheni lövöldözésnél egyelőre semmi sem utal arra, hogy terrorcselekményről lenne szó. Egyes szakértők azonban úgy vélik, valamilyen módon mégis a fanatikus iszlámhoz kötődhetett a 18 éves iráni származású elkövető.

München utcái éjjel kihaltak, az emberek eleget tettek a rendőrség felhívásának, és igyekeztek biztonságos helyre húzódni.
szombat, 2016. július 23. 16:51
A nyugalom azóta helyreállt a bajor fővárosban. A tömegközlekedést hajnalban újraindították. Szombaton biztonsági okokból nem kell elhalasztani rendezvényeket, ugyanakkor a péntek délután már megnyílt sörfesztivál további rendezvényeit lemondták. A bajor miniszterelnök utasítására szombaton a gyász jeleként félárbocra eresztik a zászlókat a bajorországi állami intézményeknél.
szombat, 2016. július 23. 16:52
A városban 20 ezer szerb és úgyszintén 20 ezer magyar él. Magyar érintettről nem tudni. A szerb állampolgárok közül ketten tartózkodtak a müncheni lövöldözés közelében. A fiatal lányok hallották a lövéseket, ezután jelentkeztek a helyi konzulátuson. Egy szerb férfi nem sokkal korábban járt a bevásárlóközpontban. Dragan Jovanović: „Én fél öt-öt körül voltam a bevásárlóközpontban, hogy gyógyszert vásároljak az egyik patikában, amire szükségem volt.
szombat, 2016. július 23. 16:52
Gond nélkül jöttem ki a bevásárlóközpontból, majd átjöttem ide, a hotelba egy buliba, mintegy 500 méterre a helyszíntől. Ebben az időben történt a lövöldözés. Egy órával később jöttek ezek a lányok a H&M üzletbe. A rendőrség végigkísérte őket, és azt mondják, hogy mindenhol halottak voltak, cipők hevernek mindenhol a bevásárlóközpontban, szóval szörnyű a látvány.”
szombat, 2016. július 23. 16:52
A támadás után Nagy-Britannia, Franciaország és az Egyesült Államok vezető politikusai részvétüket fejezték ki, és támogatásukról biztosították Németországot. Áder János magyar köztársasági elnök táviratban fejezte ki részvétét és megrendülését. Magyarország népe és a saját nevében úgy fogalmazott, őszintén osztozunk mély fájdalmukban, és szívből együtt érzünk az embertelen merénylet sérültjeivel is, akiknek mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk.
szombat, 2016. július 23. 16:53
Irán is elítéli a müncheni lövöldözést – közölte az közel-keleti ország külügyminisztériuma, elmondták, az ilyen esetek után is látható, hogy az egyetlen megoldás a feltétel nélküli harc a terrorizmus ellen.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal