Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-11-16 - Folytatódik a VaMaDisz és az újvidéki Jogtudományi Kar pere



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. november 16. Nézettség: 248

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. november 16. 19:50
2012 óta nincs lehetőség magyar nyelvű felvételi vizsgát tenni az újvidéki Jogtudományi Karon. A VaMaDisz által kezdeményezett bírósági eljárás lassan egy éve tart, a magyar egyetemista szervezet vezetője szerint rosszabb a helyzet, mint fél éve, amikor úgy tűnt, még visszaállíthatják a magyar nyelvű felvételit a Jogi Karon is. Az Újvidéki Egyetem többi karán a magyar egyetemisták élhetnek jogaikkal, és anyanyelvükön felvételizhetnek.
Több tényező is negatívan befolyásolja a december 20-án esedékes bírósági tárgyalás folytatását – nyilatkozta Sóti Attila, a VaMaDisz elnöke. Slobodan Beljanski, a VaMaDisz ügyvédének doktori címét a Jogtudományi Kar nemrégiben megvonta. Beljanski fellebbezett és ebben a VaMaDisz is támogatja – tette hozzá Sóti Attila, aki egyúttal arra kérte a vajdasági magyar politikai élet szereplőit, ne használják fel poénszerzésre a magyar felvételi ügyét.
szerda, 2016. november 16. 19:50
magyar politikai élet szereplőit, ne használják fel poénszerzésre a magyar felvételi ügyét.
Sóti Attila, VaMaDisz elnöke: „Rosszabb helyzetben vagyunk, mint fél évvel ezelőtt, mert azóta, a biztosra vett magyar felvételi óta, eljutottunk odáig, hogy a bíróság nem is tartja magát illetékesnek, minden összekeveredett, s abban bíztunk, hogy tudunk majd találni olyan egyetemistát tanúnak, akinek a jogai sérültek, de nyilván a most aktuális doktori cím megvonás, amit most ügyvédünktől megvontak, az a tanújelöltjeinket is egy bizonytalanságba hozta.”
szerda, 2016. november 16. 19:50
Az Újvidéki Egyetem különböző karain tavaly több mint 120 magyar egyetemista élt azzal a jogával, hogy anyanyelvén felvételizhessen. Csak a jogi kar a kivétel, amelyen ezt a jogukat nem valósíthatták meg a magyar hallgatók.
Lassan egy éve lesz, hogy hivatalosan is megkezdődött a per a Jogtudományi Kar ellen a magyar nyelvű felvételik ügyében. A Kar kezdettől fogva elzárkózott a nyilvánosságtól, és ezúttal sem nyilatkoztak.
szerda, 2016. november 16. 19:51
Megkeresésünkre a Kar titkára azt mondta, addig amíg nem születik bírósági döntés, nem nyilatkoznak. Ami pedig Slobodan Beljanski doktori címének megvonását illeti, a stábnak átadta a Kar által november 14-én kiadott hivatalos közleményt, amelyben többek között az áll, hogy Beljanski semmi esetre sem doktorálhatott a Jogi Karon, mivel nincs is magiszteri titulusa vagy mesterfokozata, ami elengedhetetlen a doktorátus megszerzéséhez.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal