Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

A határzár miatt rendkívül veszélyes vállalkozással próbálnak az EU-ba jutni



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. november 22. Nézettség: 317

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. november 22. 20:24
megbújva próbálnak átjutni Magyarországra a Szabadkai Vasútállomásról. A fizikai határzár miatt ilyen rendkívül veszélyes vállalkozással próbálnak az Európai Unió területére menni.
A szabadkai befogadóközpontból többen a szabadkai Vasútállomáson veszteglő tehervonatokon próbálnak Magyarország területére jutni. A vagonokon való utazás a magas elektromosságú vezetékek miatt is rendkívül veszélyes. Hétfőn hajnalban egy afganisztáni migránst áramütés ért a helyi vasútállomáson.
A mindössze 17 éves afganisztáni illetőségű menekültet tegnap hajnalban a Szabadkai Közkórházba szállították, azonban megállapították, hogy olyan rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett, hogy át kell vinni az Újvidéki Klinikai Központba, jelenleg ott ápolják. Nem ez az első alkalom, hogy Szabadkán, itt a vasútállomáson tragédia történik, februárban egy menekültet halálos áramütés ért ugyanitt, őt nem tudták megmenteni.
kedd, 2016. november 22. 20:24
A Szabadka-környéki migránsok hallottak a történtekről. „Akkor Szabadkán tartózkodtam, és hallottam az esetről. Egy 17 éves fiú volt, aki ráugrott a vonat elejére, és ott volt a villanyvezeték. Megégett a teste, a ruhája.”
Az általunk megkérdezett bevándorlók azt mondták, hogy Szerbiában nincs jövő, így mindenképpen – ha kell, illegálisan – át akarnak jutni Magyarországra. „Mindenki tele van problémákkal, nincs pénzünk, hideg az időjárás. Sok problémánk van, illegálisan kell átjutnunk Magyarországra, mindenki át szeretne jutni Magyarországra, nincs más lehetőségünk.”
A szabadkai Vasútállomáson egyébként több szerbiai menekültútvonal találkozik. Egyrészt a Belgrádban veszteglő migránsok, akik úgy döntenek, hogy megpróbálnak átjutni Magyarországra, itt szállnak le a vonatról, másrészt pedig a vasútállomásról a Szabadka-környéki menekültek felszállhatnak a Magyarországra tartó tehervonatokra. Egy héttel ezelőtt 19 menekültet tartóztattak fel a magyar hatóságok, akik a tehervonatokon elbújva próbáltak átjutni Magyarországra.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal