Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Magyarországon terjed a madárinfluenza, itthon folyamatos az óvintézkedés



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. november 22. Nézettség: 380

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. november 22. 20:25
A magyarországi Kiskunmajsán tegnap egy újabb gazdaságban észlelték a madárinfluenzát. Ezt a szabadkai Szakállatorvosi Intézet illetékese is megerősítette, aki állandó kapcsolatban áll magyarországi kollégáival, mivel a szabadkai válságtörzs folyamatos óvintézkedéseket tart fenn, nehogy a járvány átterjedjen Szerbiára.
kedd, 2016. november 22. 20:25
Dr. Molnár Tibor, a szabadkai Szakállatorvosi Intézet járványtani szakállatorvosa a Pannon RTV megkeresésére megerősítette, hogy hétfőn Magyarországon egy újabb kiskunmajsai gazdaságban észlelték a H5N8-as vírus jelenlétét, mégpedig közvetlenül egy már fertőzött telep szomszédságában.
kedd, 2016. november 22. 20:25
. Kiskunmajsán és Bugacon több tízezer baromfit kellett megölni, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint. Eddig főleg kacsa- és csirketelepeket érintett az intézkedés, Békés megyében viszont pulykáknál okozott megbetegedést a vadmadarak által terjesztett madárinfluenza, amely az emberre ártalmatlan.
kedd, 2016. november 22. 20:25
mailben kaptunk választ a NÉBIH-től arról, milyen módon ölik le a fertőzött állományt és mit csinálnak a tetemekkel. Az állategészségügyi hatóság speciális leölő gépjárműveket visz a helyszínre, mely a leöléshez gyors hatású gázkeveréket használ. Kisebb létszámú állományok esetében alkalmazható egyedileg használható injekciós altatás is.
kedd, 2016. november 22. 20:26
A tetemeket minden esetben speciális konténerekben szállítják el és az ártalmatlanítás magas hőmérsékleten, illetve nyomáson történik. A keletkezett melléktermék az élelmiszerláncba semmilyen formában nem kerülhet vissza.
kedd, 2016. november 22. 20:26
helyeket megfigyelés alatt tartanak.
A település polgármestere hétfőn nyilatkozott a Közügyek stábjának.
Maczkó József, Kelebia polgármestere: “Az emberek bezárták az állataikat, a megyei főállatorvos végiglátogatta a pici gazdaságokat is, tehát a háztáji gazdaságokat is, leellenőrizték, hogy hol vannak az állatok.”
kedd, 2016. november 22. 20:26
Szerbiában a keddi napon sem észlelték a H5N8-as vírust, de a magyar-szerb határ mentén 10 kilométeres mélységben a járványveszély miatt továbbra is érvényben vannak az óvintézkedések. Múlt kedd óta Szerbiába nem hozható be Magyarországról élő szárnyas, friss tojás és baromfihús. Kizárólag a madáreledel és a takarmány, illetve a nem szárnyas kisállat árusítása engedélyezett vasárnaponként a szabadkai galambpiacon. Elmarad a hétvégére tervezett, 33. nemzetközi kisállatkiállítás Szabadkán. Gazdasági elemzők szerint, Magyarországon milliárdokat bukhat a baromfiágazat a madárinfluenza miatt.
kedd, 2016. november 22. 20:27
Gazdasági elemzők szerint, Magyarországon milliárdokat bukhat a baromfiágazat a madárinfluenza miatt.

Sajnos-----------!!!!!!!!!!!!
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal