Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2018 02 18 Turiai kolbászfesztivál: újabb világrekord született



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2018. február 24. Nézettség: 259

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2018. február 24. 14:32
Turiai kolbászfesztivál: újabb világrekord született
A turiaiak minden évben egy méterrel hosszabb kolbászt készítenek.
szombat, 2018. február 24. 14:32
A trombitások gučai fesztiválja, valamint az újvidéki EXIT után a turiai kolbászfesztivál Szerbia harmadik legtömegesebb fesztiválja. Itt készítették el a világ leghosszabb kolbászát, ezzel be is kerültek a Guinness-rekordok könyvébe, azóta pedig saját rekordjukat döntik meg úgy, hogy minden évben egy méterrel hosszabb kolbászt készítenek.
Idén is világrekord született: a kolbász hossza 2034 méter. 34. alkalommal szerveznek kolbászfesztivált Turián, a 2000 lelket számláló kis faluban. A rendezvény fő attrakciója a hatalmas kolbász helyszínre szállítása.
szombat, 2018. február 24. 14:33
Nyolc ember, 48 órát dolgozott azon, hogy elkészüljön a két kilométernél is hosszabb kolbász. Miroslav Medurić, hentes, Turia: „Én találtam ki, hogy készítsük el a világ leghosszabb kolbászát. Idén 34 anyakocát vágtunk le, amelyek egyenként háromszáz kilót nyomtak. Háromezer kilogramm kolbász készült, amely az idén 2034 méter hosszú.”
A háromnapos fesztiválon hozzávetőlegesen ötvenezer ember fordul meg. Egész Szerbia területéről érkeznek vendégek, meg a környező országokból is. A turiai kolbászfesztivál Szerbia brandje lett.
szombat, 2018. február 24. 14:33
A turiai fesztivál a harmadik legtömegesebb rendezvény Szerbiában. Az első az EXIT, a második a gučai fesztivál, a harmadik pedig a turiai kolbászfesztivál. Vajdaságban pedig a második legnagyobb – mondja az egyesület elnöke.
A 13 csapat a helyszínen mutatta be, hogyan készül ott a kolbász, ahonnan ők jöttek. Minden csapat öt kilogramm sertéshúst meg szalonnát kapott. Saját eszközeikkel és fűszereikkel dolgoznak. Szabó Pósz Ferenc, elnök, Vajdasági Amatőr Királyi Szakácsok, Topolya: „Magyarországról a békéscsabaiak itt vannak, ismerjük a békéscsabai kolbászt, Európában talán a leghíresebb, vagy talán a világon is, de látunk majd többfajta kolbászt, vannak, akik nem tesznek bele paprikát, a szlovének nem tesznek bele, a szlovákok szintén paprika nélkül készítik.”
A háromnapos fesztivál idején művelődési műsort szerveztek a falucska központjában. De nemcsak a színpadon mulattak, hanem azon kívül is.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal