Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Kertész Imre régi ismerőse mesél egy kicsit



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2010. június 29. Nézettség: 964

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2010. június 29. 10:01
Visszavonták Kertész Imre Nóbel- diját ?

Ma kaptam email- ben. Döbbenetes. Olvassátok!- Egyébként fent van az interneten több forrásból.


Visszavont Nobel-dij

El tudjátok képzelni, hogy a mi mindenről tájékozott, mindenről végletekig korrekt médiánk erről hallgatott volna???

A hírt Peter Englund, a Svéd Királyi Tudományos Akadémia örökös titkára je-lentette be november 9-én Stockholmban. Englund így ismertette a döntés hát-terét: "Akadémiánk néhány irodalommal foglalkozó tagjának nemrég kezébe akadt Mr. Kertesi [sic] néhány regénye, így a Sorstalanság is. Megdöbbenve tapasztalták, hogy ezek a regények milyen rosszak, főképpen a Sorstalanság.





Különösen akkor lepődtek meg, mikor azt is megtudták, hogy Kertesi Nobel-díjat nyert, amit ráadásul a svéd akadémia, az ő akadémiájuk ítélt oda! Tájé-koztatást kértek ezért a döntést előkészítő Nobel Bizottságtól, amelynek tagjai előadták, hogy Kertesi műveit ők sem olvasták, teljesen ráhagyatkoztak a ma-gyar nyelvvel foglalkozó külső szakértő ajánlására. A Bizottság tagjai és én magam is elolvastuk ezt követően a Sorstalanságot és elképedtünk, hogy egy ilyen rosszul megírt történet írója hogyan lehetett díjazott. És kérem, ne jöj-jenek nekem most a magyarországi irodalomkritikusok ostoba érvelésével, hogy pont azért jó ez a mű, mert direkt rosszul, primitíven, egy gyerek szemszö-géből van megírva!" - adta elő az akadémia titkára.

Az akadémia ezért a kitüntetést visszavonta, ami a Nobel-díj történetében ed-dig példátlan, Kertésznek pedig december 10-ig vissza kell fizetnie a díj össze-gét, egymillió dollárt és annak kamatait. Englund befejezésül elmondta: "Aka-démiánk Magyarországot kártalanítani szeretné, hogy egy ilyen fércművel ke-rült fel a világirodalom térképére. Kérjük ezért a magyar kulturális kormány-zatot, hogy az év végéig nyilatkozzon arról, igényt tart-e a Kertesitől visszaka-pott összegre, amit aztán kulturális célokra fordíthat, vagy kérheti azt is Ma-gyarország, hogy Wass Albert legyen az irodalmi Nobel-díj kitüntetettje 2010-ben."

Tacskó Muki blogja e-mailben érte el a díjától frissen megfosztott, Berlinben élő írót és többek között azt kérdezte Kertész Imrétől, hogy nem érzi-e, hogy csalódást okozott Magyarországnak. Kertész a magyarul feltett kérdéseinkre németül válaszolt:

"Sehr Geehrte(r) Tacskó Muki!

Das ist mir scheissegal, was das Arschloch Ungarn fühlen, weil ich kein Ungar bin!" A választ a továbbiakban magyarul közöljük:

"Mélyen tisztelt Tacskó Muki!

Nekem édes mindegy, amit a magyarok éreznek, mert nem vagyok magyar. Ezt múlt héten a die Weltnek is elmondtam. A díjjal járó összeget az eszem ágában sincs visszafizetni, a Svéd Királyi Tudományos Akadémia és a Nobel Bizottság tagjainak pedig üzenem, hogy mindenkinek egyenként a kurva anyja!

Szívélyes üdvözlettel Berlinből az Ön:

Imre Kertésze"


...és ez röhög a markába, alpári szavakkal illeti a bizottságot, EZ !, aki elvette a magyar államtól kiutalt pénzt, EZ! . aki nem is kíván magyar lenni...

NE IS AKARJON !!!! ILYEN MAGYARRA NINCS SZUKSEG.



,,Minden magyar felelős minden magyarért."

(Szabó Dezső)
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal