Gyermekverseim tulajdonképpen Virág unokám gondolatai, kérdései, véleményei az őt körülölelő világról: emberekről, állatokról, tárgyakról, természetről, a hétköznapokról és ünnepekről, a jó és a rossz fogalmáról. Rácsodálkozások a mesékre és a valóságra, válaszok sok kis miértre és titokra. A versikék tükrözik a magyar nyelv játékosságát, sokszínűségét, szépségét, gyarapítják a gyerekek szókincsét, növelik fantáziájukat, humorukat és nevelő jellegűek. Szeretettel nyújtom át kicsiknek, nagyoknak.

 

2013 -

vasárnap, 2013. augusztus 25. 13:11, Nézettség: 4032

  Tóth Ágnes   Tökös versike   Tök a fejem nagy és kerek, Az egész kert rajtam nevet. Apámra a tökre ütök, De nem vagyok tökkelütött. Nevethet e zöld csőcselék, Leszek én még tökfőzelék.     Töklámpás   Nincsen lába Így nem csámpás, Hasából lesz a töklámpás, Gyomrában egy gyertya ég, Villogtatja két szemét, Fején ül a tökkalap, Fényes szája majd bekap.

péntek, 2013. augusztus 2. 19:05, Nézettség: 1526

    Tóth Ágnes Csali csemege   Horgomon csöpp giliszta csüng, Csinos csali csemege, Csusszan, csobban, bekapja majd   márna, csuka, kecsege.   Estig csak kecsegét fogtam, Karcsú, kecses, mind a tíz, sok kecsege csemegével kecsegtet e csoda víz   Ha nagy leszek harcsát fogok, harminc kilós darabot, előttem a nagy halászok  emeljenek kalapot!    

2 bejegyzés | 1 / 1 oldal