2021 -

vasárnap, 2021. július 25. 10:05, Nézettség: 293

                SZÉPSÉGÉT MUTATJA A TAVIRÓZSA… Az egyik Tavirózsánk megint tündököl.   Szépségét mutatja a Tavirózsa, Mikor teljesen kibontja szirmait. Mintha ma azt mondaná mosolyogva: Ki rám néz, beteljesítem álmait.   Mini tavacskában egyedül ragyog Most, a többiek levél mögé bújtak.

vasárnap, 2021. július 18. 12:47, Nézettség: 263

              AZ ÖREGHÍDNÁL ÁLLVA NÉZELŐDÖM…   Az Öreghídnál állva nézelődöm Bakonyszentkirályon kétezerhatban. Lassan elindulok, most nem törődöm Azzal sem, hogy az Ómalom utcában   Mennyiszer jártam egykor életemben, Mikor még nem ez volt az elnevezése. Fotó régi, de mostani jelenben Utcánkban Szülőházam már emléke   Mindannak, mi idehúz kis falumba.

szombat, 2021. július 17. 11:34, Nézettség: 277

                PIRÍTOTT KRUMPLIS GOMBÓC Egy kis gyermek és ifjúkori nosztalgiám.         Ahogyan szállnak el az évek, évtizedek, egyre jobban visszatérnek a gyermek és ifjúkori emlékeim. Soha nem tagadtam, hogy egy Veszprém Megyei kis faluban Bakonyszentkirályon születtem és paraszti családban nevelkedtem.

szerda, 2021. július 14. 11:53, Nézettség: 264

                SENKI NEM GYŰLÖLKÖDÉSRE SZÜLETETT…   Senki nem gyűlölködésre született, Sem a bőrszíne, sem más nem mérvadó Csak ahogy majd később megmérettetett Az életben, emberi, maradandó.

vasárnap, 2021. július 4. 11:46, Nézettség: 285

               IGAZMONDÁS ÉS ÍGÉRET SZENT LEGYEN…   Igazmondás és ígéret szent legyen Kisunokám, ezt soha ne felejtsd el! A szó is elszáll, de természetesen Az ígéreted, ha végleg elszelel,   Akkor a becsületed is annyi, Mert csak legyintenek rád az emberek: Ennek a gyereknek sem lehet hinni, Mert csak a szája jár, esze nem kerek.

vasárnap, 2021. július 4. 08:58, Nézettség: 227

              CSAK AKKOR TUDOD MEG   Ha zúg most a viharos hideg szél, Ha az anya szenvedőn elvetél, Ha a gazember is igaz akar lenni, Ha ellenségben barátot kell keresni, Ha majd a szerelemben is csalódni kell, Ha majd a múltad és jövőd sem érdekel, Ha majd azt hiszed, hogy nem kellesz senkinek, Ha majd azt hiszed, elhagynak az Égiek, Ha majd tehetetlenül állsz...

szombat, 2021. július 3. 11:17, Nézettség: 317

                MITŐL RETTEGTEK ÉS FÉLTEK HATALMASOK?   Mitől Rettegtek és Féltek Hatalmasok? Azért, Mert Félni Kell Kinek Hatalma Sok? Talán Attól, Hogy Megindul Majd a Tömeg? Talán Attól, Hogy a Hatalmat Dönti Meg? Gyerekes Dolog, Amit Most is Csináltok, Talán Azért, Mert Teli Van a Gatyátok? Hiába Van Hajótok, Víz Hatalmasabb, Amit Csináltok, Mindennél Szá...

szombat, 2021. július 3. 10:42, Nézettség: 243

              BAKONY, TE CSODÁS…   Bakony, Te csodás, Szülőföldem szép hegyei, Van – e még valaki, aki ezt nem ismeri? Nekem Mindent jelentenek ezek a hegyek, Gyermekkorom világa, ott élő emberek.

péntek, 2021. július 2. 10:10, Nézettség: 234

                 BAKONYSZENTKIRÁLYON A REFORMÁTUS TEMPLOM HARANGJA…    Bakonyszentkirályon a Református Templom harangja Messze hallatszik, amikor a híveket szólítgatja. Legtöbbször a hívó hangja Istentiszteletre szólít, Vagy mikor meghal valaki, akkor fájdalmasan kondít.

csütörtök, 2021. július 1. 19:09, Nézettség: 250

              UDVARUNKBAN KINYÍLT  A TAVIRÓZSA…   Udvarunkban kinyílt a Tavirózsa: Kelleti magát olyan sejtelmesen, Hogy a szemeim nem vettem le róla, Míg fénykép nem készült természetesen.   A szépsége nagyon fontos számomra, Mert egy kedves emlék elindítója. Tizenhat éve emlékeztet arra, Mert Szerelmemet neveztem el róla.

10 bejegyzés | 1 / 1 oldal