Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 20 Rosszak a higiéniai feltételek a horgosi tranzitzónában



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. május 20. Nézettség: 210

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. május 20. 17:16
A horgosi tranzitzónában mintegy 200 migráns tartózkodik. Az észak-bácskai települések lakói szerint ritkán találkoznak napközben bevándorlókkal, a migránsok inkább éjszaka vonulhatnak a határ felé.
péntek, 2016. május 20. 17:16
A szabadkai autóbusz-állomás környékén pénteken is lehetett migránsokkal találkozni. Sokan közülük már többször próbáltak az Európai Unió területére jutni, de nem jártak sikerrel.

Hajdújáráson a helyiek szerint ritkán lehet bevándorlókkal találkozni. Sok lakos azt mondta, főleg éjszaka közlekednek a migránsok. Szloboda Róbert minden nap az észak-bácskai település határában dolgozik. Szerinte a határzár megépítése óta csak elvétve próbálkoznak migránsok ezen a környéken átjutni a zöldhatáron. „Nem nagyon járnak erre. A tőzeg felé mennek inkább. Látják, hogy nem lehet átmenni.”
péntek, 2016. május 20. 17:16
A horgosi tranzitzónában jelenleg 150-200 migráns tartózkodik. Nem sokkal forgatócsoportunk előtt érkezett a helyszínre az Orvosok Határok Nélkül szervezet két járműve is. A táborban nagy problémát jelentenek a rossz higiéniai feltételek. Több fiatal menedéket próbált építeni a napsütés és az eső miatt. Sokan már hetek óta a határnál tartózkodnak. A legnehezebb helyzetben azok vannak, akik valamilyen egészségügyi problémával küzdenek. Mohamed Edris Mohamedi, Afganisztán: „Szeretnék valami munkát végezni, de ezek az emberek vesztegetik az időmet, és zaklatott vagyok, mivel a nővérem cukorbeteg.”
péntek, 2016. május 20. 17:17
Ahmed, Afganisztán: „Ez nem jó hely az itt lévő emberek számára, a gyerekek, a nők, a betegek számára, van itt, akinek vércukorproblémái vannak, van itt, akinek vérnyomásproblémái vannak, van, akinek szívproblémája van, az orvosok kijönnek hozzánk, el is mennek, de mi lesz, ha történik valamilyen vészhelyzet, mit csináljunk, senki nem gondol erre.”
péntek, 2016. május 20. 17:17
A helyszínen az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának és az Orvosok Határok Nélkül tagjai segítik a migránsokat. A munkájukat sokszor még nyelvi akadályok is nehezítik.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal