Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 30 Népzene szól a héten a horgosi Túrú-tanyán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. július 1. Nézettség: 318

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. július 1. 00:18
Második alkalommal rendezik meg idén a Juhászok Népzenei Tábort a horgosi Túrú-tanyán. A táborlakók a vonóshangszereken szilágysági és vajdaszentiványi dallamokat, a tamburások pedig telecskai talpalávalót tanulhatnak.
péntek, 2016. július 1. 00:18
Ezen a héten népzenétől hangos a horgosi Túrú-tanya. A Juhászok civil szervezet népzenei táborába nemcsak vajdasági, hanem magyarországi gyerekek is érkeztek. A táborlakók elmondták, nagyon élvezik a tábort. Nagy Natasa Orosházáról jött, hegedülni tanul: „Vajdaszentiványi dalokat tanulunk, és mindig először megmutatják a sort, és aztán ismételnünk kell.”
péntek, 2016. július 1. 00:18
Kerekes Zalán Bácsfeketehegyről érkezett. Már egy éve próbálja ellesni a prímtambura csínját-bínját. „Eddig négy dalt tanultunk meg, mind a négy jó, és szeretem, ez az én hobbim, a tambura.”
péntek, 2016. július 1. 00:19
Az ifjú muzsikusokat elismert vajdasági népzenészek oktatják. Vas Endre és Kelemen Zsolt a vonósoknak adják át tudásukat. Kelemen Zsolt, népzenész: „Pont amiatt, mert egész nap muzsikálunk, egész nap hangszer van a kezünkbe, nagyon sokat meg lehet így egy hét alatt tanulni.
péntek, 2016. július 1. 00:19
ehát gyakorlatilag egy táncrendet végig tudunk tanulni. Természetesen az itt megszerzett tudás azért otthoni gyakorlást is jócskán megkíván, de ez egy nagyon jó alap arra, hogy az ember tudjon vele otthon foglalkozni.”
péntek, 2016. július 1. 00:20
A tábor a Juhászok civil szervezet egyik rendezvénye. Juhász Gábor szervező fontosnak tartja, hogy a fiatalabb generációknak is át tudják adni azt a népzenei tudást, amit az évek során elsajátítottak. „Véleményem szerint a táborban való oktatás azért jó, mert egész héten át, folyamatosan lehet a gyerekeknek a tudást beleömleszteni a fejükbe, kezükbe, és így tudnak igazán sokat megtanulni egy bizonyos rövidke idő alatt, és ez véleményem szerint a népzeneoktatásnak az egyik fontos része.”
péntek, 2016. július 1. 00:20
A tábor hétfőtől péntekig tart, az utolsó napon gálaműsor zárja majd a hetet.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal