Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

A migránsok továbbra is a zöldhatáron próbálnak átjutni Magyarországra



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. május 30. Nézettség: 396

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. május 30. 19:24
Mintegy 50 menekült jelent meg Szabadka központjában hétfő reggel. A magukat afganisztáni és pakisztáni állampolgárságúnak valló migránsok a magyar határ felé igyekeztek. Stábunk végig követte útjukat egészen a makkhetesi erdőig.
hétfő, 2016. május 30. 19:30
A bevándorlók a hármas jelzésű városi buszjáratra várakoztak a szabadkai Újvárosháza melletti megállóban. Ez az 50-60 migráns Pakisztánból, illetve Afganisztánból érkezett Szabadkára. Reggel hagyták el Belgrádot, most folytatni szeretnék útjukat a magyar határ felé, jelenleg is várják az autóbuszt.
hétfő, 2016. május 30. 19:31
A migránsok elmondták, Horgosra szeretnének eljutni, azonban valaki arról tájékoztatta őket, hogy a városi járattal eljuthatnak a szerb-magyar határ közelébe. Többen közülük az idomeni menekülttábor bezárása miatt jöttek Szerbiába, a macedón-szerb határon keresztül.
hétfő, 2016. május 30. 19:31
Mathiu Lastafi, Afganisztán: „Hosszú történet, de majdnem 6 hónapja indultunk meg otthonról. Belgrádba tíz nappal ezelőtt érkeztünk meg, ma reggel értünk ide Szabadkára.”
hétfő, 2016. május 30. 19:31
Bő félórás várakozás után megérkezett a menetrend szerinti járat, az állomáson veszteglő bevándorlók pedig felszálltak a buszra. Az autóbusz zsúfoltságig megtelt. A helyiek meglepődve követték az eseményeket. A menekültek Makkhetes központjában szálltak le az autóbuszról és mintha ismernék már a járást, egyenesen a szerb-magyar határ felé vették az irányt.
hétfő, 2016. május 30. 19:32
A helyiek számára nem számít újdonságnak a menekültek jelenléte, mostanában sűrűn tapasztalják, hogy utcájukban vonulnak el a közel-keletiek. Szabó József, Makkhetes, Szabadka: „Sokan járnak erre, az éjjel is biztos egy tíz kocsival elmentek, taxik hordják őket kifelé.”
hétfő, 2016. május 30. 19:32
A mintegy 50 fős csoport elhagyva Szabadka peremvárosi területét a mezőkön és erdőkön keresztül a határ felé indult. A Pannon RTV nem hivatalos információit, miszerint a menekülteket végül a szerbiai rendőrség egységei elfogták a szerb belügyminisztérium megerősítette később. Közleményük szerint az illegális határátlépési kísérletet szervező három férfit pedig őrizetbe vették.
hétfő, 2016. május 30. 19:47
Csaknem 300 határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig Magyarország területén, embercsempészet miatt pedig hét gyanúsított ellen indult eljárás – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, azonban februárban, márciusban és áprilisban is előfordult több olyan nap, hogy kétszáznál is több migránst tartóztattak föl, húsvéthétfőn idén a legtöbbet, 255-öt.
hétfő, 2016. május 30. 19:47
Az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak a magukat afgánnak, szíriainak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak vallók, de jönnek olyan távoli helyekről is, mint például Haiti vagy Srí Lanka. Bakondi György, a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában emlékeztetett arra, hogy a görögországi Idomeni sátortábor múlt heti felszámolása miatt folyamatosan fokozódik a migrációs nyomás a magyar-szerb határon.....
hétfő, 2016. május 30. 19:52
Fiatalodik majd Európa, persze csak nem dolgos kezekkel...........
10 megjegyzés | 1 / 1 oldal