Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 09 02 A hármas határnál próbálnak átjutni a migránsok



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. szeptember 3. Nézettség: 272

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. szeptember 3. 01:19
A hármas határnál próbálnak átjutni a migránsok (videó)
szombat, 2016. szeptember 3. 01:20
Újabb Szerbia felől érkező határsértő csoportot fogtak el pénteken hajnalban a román határrendőrök a szerb-magyar-román hármas határ közelében – közölte honlapján a román hatóság. A romániai Óbéba közelében most 14 szíriai és iráni határsértő próbált illegálisan bejutni Romániába, míg előző éjszaka szintén 14 afgán és egy pakisztáni állampolgárt fogtak el a román hatóságok ugyanabban a térségben. Az észak-bánáti falvak lakói azt mondják gyakran találkoznak bevándorlókkal.
szombat, 2016. szeptember 3. 01:20
Az egykori oroszlámosi téglagyárnál az elmúlt időszakban többször is meghúzódtak a migránsok. A majdányi Pópity Attila szerint mivel Horgosnál nehezen tudnak átjutni a bevándorlók, ezért próbálkoznak Bánát északi részén. „Kisebb-nagyobb csoportokban, ilyen 5-6 főtől, meg annál több
szombat, 2016. szeptember 3. 01:20
Volt aki már látott 20-as csoportot is, nem tudom pontosan. Személyesen nem láttam őket ilyen nagy csoportban, csak amikor mentek itten, akkor még tavasz volt. Ahogy melegedett az idő, dobálták le magukról ruhákat, azokat már nem vitték magukkal.” Attila elárulta, hogy többször látott már a Majdány központjában menekülteket, akik általában gyorsan továbbállnak és a határ felé veszik az irányt. Stábunkat a falu központjába irányította.
szombat, 2016. szeptember 3. 01:20
A majdányi és rábéi lakosok arról számoltak be stábunknak, hogy a helyi temetőben szoktak táborozni a migránsok éjszakánként. Innen indulnak a határ felé, itt jártunkkor azonban eggyel sem találkoztunk, csupán az eldobott szemét árulkodik arról, hogy éjszakánként itt táboroznak a menekültek.
szombat, 2016. szeptember 3. 01:21
Rábét csupán néhány kilométer választja el Majdánytól. A hármashatár felé igyekvő menekültek itt is áthaladnak rendszeresen. A helyi közösség elnöke szerint az elmúlt időszakban ismét több migránst látnak a településen, általában 10-20 fős csoportokat. Makra Péter: „Megfordultak, igaz a feltételezés, meg szinte naponta. A helyiek, amikor sokan jöttek pánikba estek itt sokan. De nem tudtunk ellenük semmit sem tenni. A mai napig is vannak, jönnek.”
szombat, 2016. szeptember 3. 01:21
A rábéi Molnár Imre szokott pálinkát főzni. Korábban a nedű főzéséhez szükséges tüzelőanyagát használták fel a migránsok a hideg miatt. „Felfeszítették a padot, meg egy harminc kéve rőzse, ott az ól háta mögött, összekészítettem pálinkát főzni, szépen össze volt kötözve, azt mind eltüzelték, azt mind, azokat a lábakat meg behajigálták a surjánba.”
szombat, 2016. szeptember 3. 01:21
Molnár Imre szerint a térségben folyamatosan jelen vannak a migránsok, mostanság azonban nincs gond a bevándorlókkal. Akik erre járnak abban reménykednek, hogy eljuthatnak Nyugat-Európába. Motiválja őket, hogy a hármas határnál véget ér a magyar határkerítés.
szombat, 2016. szeptember 3. 01:21
A Rábétól mindegy kettő kilométerre található hármashatárnál véget ér a magyar határkerítés. Az elmúlt időszakban több menekült ott próbált meg átjutni az Európai Unióba. Ez a helyiek szerint lehetetlen, mivel mind a román, mind a magyar határőrök rendkívüli módon ellenőrzik ezt a területet.
szombat, 2016. szeptember 3. 01:22
Sajnos, ez van...!
10 megjegyzés | 1 / 1 oldal