Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 11 17 Adomány a Zentai Közkórháznak



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. november 17. Nézettség: 233

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. november 17. 20:42
Közel tizenötezer euró összértékű kórházi felszerelést adományozott a Zentai Közkórháznak a magyarországi Johannita Segítő Szolgálat, amelynek ajándékát ma délután adta át Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere, a szolgálat helyi szervezetének elnöke és Grezsa István kormánybiztos. A Hódmezővásárhely és Zenta között több évtizedre visszanyúló és igen gyümölcsöző együttműködésnek köszönhetően az elmúlt évek során számos segély érkezett Hódmezővásárhelyről a Zentai Közkórházba.
Kószó Péter, alpolgármester, Hódmezővásárhely: „Huszonhat darab olyan kórházi ágyat adományoztunk, amely mechanikus rendszerű és nagyon sokféle funkciót betölt. Traumás betegek ellátására is alkalmas ágyakról van szó, ezeket mi, johanniták is a német testvérszervezetünktől kaptuk. Huszonhat darab ágy betéttel, egy darab urológiai műtőasztal, ami kisebb felújítást ugyan igényel, de ezenkívül hoztunk ún. rollátorokat, ezek azok a kerekes kis kapaszkodók, amivel a rokkantak tudnak járni, ebből tizenöt darabot hoztunk, néhány tolókocsit és egyéb gyógyászati segédeszközöket.”
Grezsa István kormánybiztos: „A magyar nemzetpolitika örömmel vett részt ebben a zentai segélyadomány eljuttatásában, hiszen Hódmezővásárhely Zenta testvérvárosa, a Johannita segélyszolgálat anyaországi karitatív szervezet mellett a Nemzetpolitikai Államtitkárság a Miniszterelnökség részeként vett részt ebben a mostani akcióban. Ez az összefogás jól jelképezi azt, hogy a 21. században mire törekszik az anyaország az immár világnemzetté váló magyarság összefogása, egy nemzeti közösséggé szervezése érdekében. Meggyőződésünk, hogy csak így tudunk megbirkózni az új kihívásokkal, amelyekkel itt, a Délvidéken ugyanúgy megszenvednek az itteni honfitársaink, mint mi ott, az anyaországban, gondolok itt a 21. századi népvándorlásra.”
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal