Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017-01-19 Partot ért a Dunán megrekedt jégtörő



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2017. január 19. Nézettség: 283

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2017. január 19. 20:21
Lehorgonyzott a vukovari kikötőben a magyarországi XI-es jégtörő. A hajó nagy nehézségek árán ért partot, mert meg kellett küzdenie a helyenként két-három méter vastagságú jégréteggel. A hajó a dályai kanyar mentén, azaz a Duna Szerbia és Horvátország közötti szakaszán teljesített szolgálatot.
csütörtök, 2017. január 19. 20:22
A horvátországi Dálya település mentén húzódó Duna-szakaszt csütörtökön napközben is vastag jégréteg borította. Az egybefüggő jégtömeg szinte a folyó teljes szélességét beborította, csak egy keskeny szakaszon tudott a hajó végigvonulni.
csütörtök, 2017. január 19. 20:22
A magyarországi jégtörők kedden kezdték meg munkájukat a Duna Szerbia és Horvátország közötti kritikus szakaszán. Csak lépésenként tudtak haladni a délutáni órákban. Az egyik meg is rekedt egy ponton, és csak nehezen birkózott meg a helyenként többméteres jégpáncéllal. A felszabadított részeken pedig az eddig raboskodó csónakokat sodorta magával az ár. Nem voltak rendesen a parthoz rögzítve, ezért történhetett meg a baj.
csütörtök, 2017. január 19. 20:22
Az egyik magyar hajónak, a jégtörő XI-nek valamikor kora délután sikerült lehorgonyoznia a vukovári kikötőben.
csütörtök, 2017. január 19. 20:22
A horvát vízügyi hatóság illetékesei nem engedték, hogy kameránkkal közelebb kerüljünk a vukovári kikötőhöz, de a már megerősített információ szerint ezek között a hajók között, amelyek itt állomásoznak, tartózkodik a Jégtörő XI-es nevű magyarországi jégtörő hajó, amely a Szerbia és Horvátország közötti Duna szakaszon az ún. dályai kanyarnál tisztította, illetve törte a jeget.
csütörtök, 2017. január 19. 20:23
A magyar hajón utazott Molnár Edvárd, a Pannon RTV operatőre is, aki pár napja csak néhány képkockát szeretett volna rögzíteni a hajón, de mivel nem volt lehetőség kikötni, a fedélzeten ragadt.
csütörtök, 2017. január 19. 20:23
A szerb és a horvát illetékesek szerint továbbra is vannak még befagyott szakaszok mindkét országban. A szerbiai katasztrófavédelem légi felvételeket készít, hogy megállapítsák, mely területeken van szükség még a jégtömeg megtörésére.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal