Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017 01 25 Ötven éve nem volt ennyi jég a Dunán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2017. január 25. Nézettség: 366

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2017. január 25. 19:49
Egyelőre nem tudni, mikor ér Belgrádhoz a Széchenyi és a Jégtörő VII-es. A jégtörők tegnap érkeztek meg a szerb fővárostól kb. 30 kilométerre fekvő Újbánovce településhez és azonnal megkezdték a munkát. A jégtörő hajóknak csak a késő délutáni órákban sikerült áttörniük a néhol akár 2 méteres vastagságú jégtorlaszokat.
szerda, 2017. január 25. 19:50
néhol akár 2 méteres vastagságú jégtorlaszokat.
A Szécshényi és a Jégtörő VII-es is folyamatosan dolgoznak. A két hajó már Belgrád előtt van, de az előrehaladás lassú ütemben történik. Az újbánovcei lakosok elmondták, évtizedek óta nem láttak még ilyen sok jeget a Dunán. Miloš Mišković, Novi Banovci: „Önök is láthatják, mi van itt. Én nem látok még változást. Ahogy törik a jeget, az úgy kerül vissza a helyére. Nagyon sok a jég.”
szerda, 2017. január 25. 19:50
Predojević Nebojša, Novi Banovci: „Több mint 50 éve nem láttam ennyi jeget, ezt biztosan állítom. Az ötvenes években láttam, de jóval kevesebbet. Komoly a helyzet, emberek. De feltörik majd.”
A jégtörők jelenleg alig száz-százötven métert tudnak óránként előrehaladni. Egyes becslések szerint a jégzajlás miatt a feltorlódott jég akár másfél-két méteres is lehet.
szerda, 2017. január 25. 19:50
A jégbeállás komoly vízszintemelkedést is okozott. Január 13-án Gombosnál 30 cm-es vízszintemelkedést mértek, ami napokon belül közel 300 cm-re emelkedett. Ma azonban, a legutóbbi mérések szerint, csak 83 cm-es a vízszintemelkedés, ami a jégtörésnek köszönhető.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal