Magyar hírességek - Képzőművészek

   

Benedek Eszter
Festőművészek
Esztergomban születtem és jelenleg a várostól nem messze, egy Duna parti kis településen lakom. A közgazdasági szakközépiskola után először külkereskedelmet tanultam, majd a veszprémi Pannon Egyetemen végeztem közgazdászként. Szakterületem a turizmus, melynek köszönhetően az elmúlt években lehetőségem nyílt rengeteg érdekes embert megismerni.
 
Festőművészek
(1631, Lübeck - 1690, Regensburg)   Apja és fivérei is festők voltak. 1655-ben Itáliába indult tanulmányútra. Bécsben kanonok bátyja révén megismerkedett Nádasdy Ferenccel, aki Magyarországra hívta. Itt készült arcképei közül Nádasdy és felesége, valamint Esterházy Pál képmása maradt fenn. Leginkább a spanyol udvari arcképfestészet hagyományát követte.
Benke Rita
Festőművészek
Hitem szerint a Szeretet az élet alapelemeinek egyike és egyben mozgatórugója is.
Benkhard Ágost
Festőművészek
(1882, Budapest - 1961, Budapest)   Festő. Tanulmányait a budapesti Mintarajziskolában s a Rajztanárképzőben Zemplényi Tivadar növendékeként kezdte, majd Nagybányán Hollósy Simonnál folytatta s Budapesten Szablya-Frischauf Ferencnél fejezte be. 1904-ben olaszországi tanulmányutat tett. 1905-ben szerepelt a Műcsarnokban először nyilvánosan.
Benkő Ede
Festőművészek
Festőművész, restaurátor   1961 február 03-án születtem Várpalotán. Műszaki pályát választottam, ugyanakkor a kezdetektől fogva alkotok. Először elkötelezett grafikusnak indultam, mesterem Mészáros Imre (grafikus művész), majd érettségi után a színek sodrásába kerülve olajjal festeni kezdtem. Ebben az időszakban Szikora Tamás festőművész volt az instruktorom.
Benkő György
Festőművészek
A kárpátaljai Beregszászon született. 1967-1971 között végezte el az Ungvári Iparművészeti Szakközépiskolát. Mesterei: Petky Sándor, Demigyuk Viktor, Horváth Anna voltak. 1974-től vesz részt megyei tárlatokon; 1991-től tagja a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának; 1993-tól pedig a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaság tagja.
Benyó Piri
Festőművészek
Gyermekkorom óta folyamatosan rajzolok és festek. Tanáraim már korán pártfogásukba vettek, melyért máig köszönettel tartozom nekik. közülük Gopcsa Paula festomuvész volt rám a legnagyobb hatással. Neki köszönhetem, hogy a világot ma már a saját szememmel merem látni és láttatni. 1990-tol 1994-ig a Németországi Heilbronnban folytattam tanulmányaimat.
Bér Dezső
Festőművészek
(Kalocsa, 1875. április 10. – Budapest, 1924. október 7.) magyar festő, grafikus, karikaturista és plakáttervező.  Budapesten megkezdett jogi tanulmányait két év után abbahagyta, majd 1894-től a Képzőművészeti Főiskolán tanult. 1898-tól 1901-ig a Mintarajziskolában Székely Bertalan, Balló Ede és Hegedűs László tanítványa volt.
 
Festőművészek
  (1882, Budapest - 1943, Budapest)   Szobrász, a század első évtizedeiben tevékenysége nagymértékben hozzájárult az éremművészet széles körben való népszerűsítéséhez. Az előlapokon erőteljes plasztikájú, jellegzetes portrékat mintázott, hátlap-kompozíciói között pedig nem egy kivételesen gyönyörködtető megoldás akad.
Bérces Katalin
Festőművészek
33 éves Hatvanból. Gyermekkorom óta érdekel a képzőművészet. Az igazi ihlet később jött, valamikor kislányaim születésekor. Először pasztellkrétával készítettem képeimet, néha temperával, de igazán az olajat szeretem. A házak, tájak művészi megörökítése érdekel igazán, de csendéleteket is készítek szívesen.

1379 cikk | 21 / 138 oldal